IT-arkitekt till Cyberförsvaret!

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 17 december 2020
Stängs
den 16 januari 2021
Ref:
22989
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du bidra till Cyberförsvaret? Försvarsmakten förstärker nu sin förmåga och vi behöver bli fler. Just nu söker vi en it-arkitekt!

Ledningsstaben (LEDS) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. CIO-avdelningen vid LEDS ansvarar för strategisk ledning av informationsbehov, informationshantering, IT-systemutveckling och Försvarsmaktens cyberförsvar. Cyberförsvarssektionen ansvarar för planering, ledning, genomförande och utveckling av Försvarsmaktens cyberförmåga.

Arbetsuppgifter
Som it-arkitekt är du ansvarig för it-arkitekturen i och teknisk utveckling av den militära Cyber Rangen. Du leder kravdefinition samt utvecklings- och designarbete för systemlösningen för Cyber Rangen. Du kommer översätta verksamhetens behov och processer till de tekniska lagren i infrastrukturen med fokus på styrning av arkitekturen och hur lösningarna realiseras i en funktionell it-arkitektur som innehåller virtualisering och avancerad teknik. Du ansvarar för att det går att genomföra utbildning, träning och övning samt test och verifiering enligt verksamheternas behov i Cyber Rangen. I rollen ingår både projektledning och att arbeta i projekt nära de verksamheter som ska använda den militära Cyber Rangen, liksom samverkan med Försvarsmaktens olika IT-verksamheter. Du kommer också arbeta med omvärldsbevakning för att följa med i cyberområdets utveckling inom teknik, metoder, aktörer och hot. Som it-arkitekt sammanhåller du underlag för högre chefs beslut avseende utvecklingen av Cyber Rangen.

Kvalifikationer
Vi ser att du har en universitets- eller högskoleutbildning, exempelvis som ingenjör med inriktning mot IT, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Minst fem års erfarenhet av en liknande roll inom it-arkitektur och design, exempelvis inom informations- lösnings- och/eller systemarkitektur. Du har erfarenhet av att omsätta verksamhetsarkitektur till hållbara tekniska lösningar. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av projektledning samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både i svenska och engelska.

Meriterande
Du har erfarenhet av utbildnings- och övningsverksamhet inom it-säkerhetsområdet.

Personliga egenskaper
För att passa som it-arkitekt har du, förutom hög säkerhetsmedvetenhet, mycket god integritet och erkänt god samarbetsförmåga. Du har en utvecklad analytisk förmåga och stimuleras av att lösa komplexa problem. Du är problemlösnings- och resultatorienterad samt är öppen för nya lösningar och förändring. Du har erfarenhet från flera projekt där höga säkerhetskrav ställts både på projektarbetet och resultatet.

Övrigt
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som redan inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbetsort: Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Urvalsprocessen kommer också att kompletteras med olika tester. Upplysningar om tjänsten lämnas av Patrik Ahlgren, på 073-852 15 46.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O HKV Arne Nilsson,OFR/S HKV Kjell Tetzlaff ,SACO HKV Camilla Robertsson, SEKO HKV Lise-Lotte Larsson.Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Välkommen med att mejla din ansökan till cyberintresse@mil.se , senast 2021-01-15 .Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Märk ansökan med nummer, 507090.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb