IT Tekniker - System inom flyg- och stridsledning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Håbo, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 18 december 2020
Stängs
den 18 januari 2021
Ref:
23043
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

FMTIS Ledningsstödsenhet söker en it-tekniker inom flyg- och stridsledning, med placering i Bålsta. Vår huvuduppgift är att sköta daglig drift och underhåll av flyg- och stridsledningssystem, i samtliga beredskapsnivåer, både nationellt och internationellt. Ledningsstödsenheten leds från Stockholm och är geografiskt fördelat på ett flertal orter, däribland Bålsta.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av drift och underhåll av system som används inom luft- och stridsledning vid Försvarsmakten. Du ingår i en grupp vars främsta uppgift är att vara det tekniska stödet åt den militära personalen så att högsta möjliga insatsförmåga erhålls.

Du kommer att utmanas i komplexa och stora IT-miljöer där du arbetar med hårdvara och mjukvara tillsammans i grupp, men även självständigt efter att du erhållit utbildning och praktik. Utbildning sker på annan ort.

I rollen ingår att arbeta brett med nätverkskomponenter, förbindelser och serverutrustningar. Stort fokus i allt arbete vi utför är säkerhet och noggrannhet.

Schemalagt arbete på kvällar, nätter, helger samt jourtjänstgöring förekommer. Kortare tjänstgöring på annan ort kan förekomma.

Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot IT-/Teleteknik eller motsvarande kunskaper
 • Grundläggande kunskaper inom nätverksteknik
 • God fysik
 • Lägst B-körkort
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Någon eller några av nedanstående kompetenser;
  -erfarenhet av serverdrift och driftsupport av Linux/Unix och Windowssystem
  -kunskap om serverutrustningar, nätverkskomponenter, datakommunikation och förbindelser.
  -kunskap och erfarenhet av arbete med IT-säkerhet, IP-telefoni, VMWare och Cisco IOS
  -erfarenhet av stora datamiljöer

Meriterande
 • Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens insatsledningssystem
 • Arbete med flygsäkerhetspåverkande system
 • Genomförd militär grundutbildning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är noggrann, säkerhetsmedveten och har lätt för att behålla ditt lugn i stressiga situationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placering: Bålsta

Anställningen är en tillsvidareanställning, som civilt anställd, och inleds med 6 månaders provanställning för dig som f.n. inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Patrik Bentelius 018-28 03 10 eller Systemledare Patric Lindblom 018-28 03 39

Fackliga representanter

OFR/S Jan Borgström

SACO Mika Laitanen

SEKO Hans Monthan

OFR/O Anders Wallinder

Telefonnummer FM växel: 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 21-01-17. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt löneanspråk.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb