Samband/IT-tekniker vid Sektionen för operativ teknik

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 18 december 2020
Stängs
den 1 mars 2021
Ref:
23005
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Sektionen för operativ teknik (SOT) är en del av Försvarsmaktens specialförband och lokaliserat i Stockholm. Förbandets primära uppgift är att tillföra kvalificerade tekniska förmågor inom ramen för specialoperationer. Förbandet leds av chefen för Specialförbandsledningen (SFL) och omfattar ett brett spektrum av teknikområden men med fokus mot data- och radioteknik.

SOT söker en ny medarbetare som tar med sig något nytt in till vår arbetsplats i form av erfarenheter eller specifik tekniskkompetens inom radio- och telekomteknik samt IT-lösningar, för att därigenom kunna udriftsätta, underhålla och utveckla radio och IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med både produktions- och insatsverksamhet som är tekniskt avancerad. Som huvudsaklig arbetsuppgift utgör du ett systemstöd och är teknisk expert på olika typer av sambands- och IT-system. Detta innefattar bland annat underhåll av en stor bredd av tekniska system.
 • Reparation, underhåll och drift av samband/IT-system
 • Uppdateringar och IT-drift av olika system
 • Vidareutveckling och implementation av nya lösningar inom samband/IT-området
 • Arbeta i ett team med att levererea service inom teknik och logistik mot användare

Kvalitikationer
 • OR 6-7
 • Körkort B-behörighet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift

Meriterande kvalifikationer
 • Kunskaper om nätverksteknik och nätverkskommunikation
 • Teknisk utbildning inom telekom-området
 • Teknisk utbildning på militära sambands- och/eller IT-system
 • Deltagande i internationell insats
 • Tidigare erfarenhet och hantering av sekretessbelagd information

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

För att du ska trivas är det av vikt att du är, resultatfokuserad och har en vilja att bidra med din kompetens. Du är serviceinriktad och kan lösa uppgifter på ett flexibelt sätt även utanför ditt direkta huvudområde. Du ska kunna växla mellan komplexa uppgifter såsom felsökning, installation och driftsätting av sambands och IT-lösningar.

Stor del av arbetet ställer krav på kreativitet och självständigt arbete varvid du måste kunna hitta nya lösningar på uppkomna problem.

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt
Tjänstgöring på annan ort samt utlandstjänstgöring kan förekomma.

För att erbjudas tjänsten vid SOT krävs att du blir godkänd i en urvalsprocess där vi bland annat bedömer din personliga profil och förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet då tjänsten är krävande och uppgifterna behöver hanteras strukturerat och med flexibilitet.
 • Arbetsort Stockholm
 • För tjänstgöring i denna befattning krävs en god fysik

Upplysningar om tjänsten
Frågor om tjänsten eller fackliga företrädare skickas till a0496@telia.com, ange Samband/IT-tekniker i ärendemeningen.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2021-02-28. Andra intyg/betyg eller motsvarande som styrker erfarenheter och kompetenser som sökande vill åberopa må bifogas.

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Ansökninghandlingar återsänds ej.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb