Konsultchef inom Information management - Ledning & Strategi

Rekryterare
Atea
Plats
Malmö, Lund, Kristianstad
Annonserat
den 14 december 2020
Stängs
den 31 januari 2021
Ref:
147735
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Brinner du för att leda människor och älskar att göra affärer? Har du lång erfarenhet av it-branschen ? Tycker du om att ständigt utvecklas och lära dig nya saker? Då har vi utmaningen för dig! Just nu söker vi på Atea region syd dig som vill jobba som Konsultchef inom affärsområdet Information management för gruppen - Ledning & Strategi med fokus på ledarskap och affärsutveckling. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi .

Din roll i laget
V i ser att du är en nyfiken ledare/coach för din personal, som drivs genom att skapa trivsel, undanröja hinder och verka för vår fortsatta utveckling och tillväxt. I ditt team som består av it-arkitekter , verksamhetsutvecklare och informationssäkerhetskonsulter skapar du en positiv och välmående grupp . Vår styrka är våra  medarbetare och en viktig del i rollen är att stötta och utveckla dina medarbetare . Du ansvarar även för att s äkerställa finansiellt resultat samt resursplanering och arbetsfördelning inom gruppen. Du ska samtidigt ha e tt affärsfokus för att utveckla gruppens kompetens och konsulttjänst baserat på marknaden och våra kunders behov . Ett nära samarbete t illsammans med affärsområdets ledningsgrupp där du kommer att äga och driva förändringsledning i en taktisk och operationell dimension, enligt Ateas fastställda mål och strategier - Ateas konsultaffär . Vår verksamhetsgrund baseras på våra värderingar. Hos oss kommer du att få en variationsrik vardag med många spännande utmaningar. 

" För   mig   är  det  viktigt   att   känna   glädje   över   att   gå  till  jobbet   och   att   känna   att  jag  kan   och   vill   bidra  till min  arbetsgivares framgång . Sedan j ag  började   på  Atea 2017  känner  jag  att  jag  hittat  hem. Här   får  jag  tänja   på  mina  gränser ,  utmanas   och   skratta   hejdlöst  med mina  kollegor   varje   dag  -  kan  man  önska  sig  mer ? "
Annika  Grönberg ,  konsultchef   på  Atea

V ad söker vi hos dig?
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Du är en naturlig ledare som är resultatinriktad, strukturerad och drivande . Du motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och följer upp andras arbete. En person som tar ansvar för s ina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina processer . Att samarbeta med andra har du lätt för, du är lyhörd och smidig; lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god förståelse för aff ärsmässiga principer och du f okuserar på kostnader, intäkter, vinst, marknad och avkastning. Kreativitet är en egenskap som du besitter och använder genom att hitta nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor, kommer med idéer, men vågar även utmana och ifrågasätter traditionella angreppssätt.

För att lyckas i tjänsten som konsultchef bör du ha följande kunskaper:
 • Universitet examen inom it eller motsvarande.
 • 5-7 års ledning och chefs position inom it- management
 • God kännedom om it -branschen med inriktning på digitalisering
  med syfte att utveckla affär och verksamhet .
 • Goda kunskaper inom metoder som PPS, Scrum , Lean och förändringsledning/ADKAR eller liknande .
 • Uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
 • Erfarenhet av en l iknande position i en it produkt/konsult bransch .
 • Erfarenhet av e n organisation som har en marknad inom Norden och internationellt .
 • Kunskaper inom CX/Kundresan samt Lean StartUp , Design Think
 • Erfarenhet av p rojektledning, medel eller komplexa eller mjukvaru-utveckling och it- leveranser


Vårt erbjudande till dig 
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkomme n att kontakta Marie-Louise Adamsson , Affärsområdeschef för Information management , marie-louise.adamsson@atea.se alternativt telefonnummer , +46 406265425 . Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.