Projektledare ut- och ombyggnad av Försvarsmaktens telenät FTN, Örebro

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Håbo, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 21 december 2020
Stängs
den 18 januari 2021
Ref:
23100
Kategori
Projektledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmakten söker en projektledare inom FTN (Försvarsmaktens telenät) för ut- och ombyggnadsprojekt med placering i Örebro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för ut- och ombyggnadsprojekt samt avveckling avseende FMTIS anläggningar i området. Du samarbetar med FMV och TVK inför överlämningar av anläggningar. Arbetet utförs till stor del vid Försvarsmaktens anläggningar, vilket medför ett stort antal resor i tjänsten.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

FMTIS Systemenhet (SystE) ansvarar för teknik och materiel i Försvarsmaktens fasta ledningssystem samt teknisk och infrastruturell design och arkitektur av den försvarsmaktsgemensamma informationsinfrastrukturen. Till de fasta ledningssystemen räknas exempelvis sensoranläggningar och Försvarsmaktens telenät (FTN). SystE ansvarar också för att den tekniska utrustningen har rätt status, kopplar samman Försvarsmaktens olika nät och ansvarar för förvaltning av Försvarsmaktens e-postsystem.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Dokumenterade kunskaper i funktion, uppbyggnad och utbyggnadsprocess av telekommunikationer.
 • Lägst gymnasieutbildning, med inriktning teleteknik eller motsvarande.
 • God kommunikativ förmåga och mycket god förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt.
 • Van att arbeta i Microsoft Office 2010 (Excel, Word, PowerPoint, Visio).
 • Körkort lägst B.

Meriterande
 • Lätt att uttala sig i tal och skrift både på svenska och engelska.
 • Projektledarutbildning
 • Goda kunskaper om FM telekominfrastruktur.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och vill utvecklas i din roll. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.

Du har en positiv inställning till ditt arbete och är prestigelös och trivs att ta ett eget ansvar. Vidare har du lätt för att prioritera och strukturera. I och med att arbetet innebär mycket kontakt med uppdragsgivare och projektdeltagare så ser vi att du har en väl utvecklad social förmåga. Du är öppen och kommunikativ och arbetar lätt både självständigt och i grupp. Du behöver inte kunna allt men du ska vara nyfiken, flexibel och öppen!

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
I Försvarsmakten benämns tjänsten systemingenjör.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Örebro

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-17

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Chef plansektion, Johan Rundberg, 0731-505191. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Håkan Larsson

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb