FRA

Junior systemutvecklare till Göteborgsområdet

Rekryterare
FRA
Plats
Västra Götaland, Sweden
Annonserat
den 21 december 2020
Stängs
den 18 januari 2021
Ref:
2621025
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande junior systemutvecklare som vill arbeta med utveckling och förvaltning för oss i Göteborgsområdet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som junior systemutvecklare hör du i det här fallet till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att utveckla nya system, arbeta med vidareutveckling samt förvaltning av befintliga system. I din roll är samarbete viktigt, både inom teamet och mot verksamheten där du kommer vara behjälplig i frågor kring val av design, arkitektur, implementation och testning. Du kommer att utgöra en viktig del av ett mindre team som arbetar med alla delar från lagring, processning till användargränssnitt, i en miljö som uppmuntrar kreativitet och nytänkande. Teamet använder agila metoder såsom Scrum.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du kan hantera det. Resor förekommer i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har en utbildning som civilingenjör/högskoleingenjör alternativt har erhållit motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. För den här tjänsten kan du komma direkt från din utbildning men arbetslivserfarenhet inom systemutveckling, testdriven utveckling eller erfarenhet av att arbete med agila arbetssätt/Devops är meriterande. Vi ser gärna att du är bekväm med att arbeta i Linuxmiljö.

För rollen krävs att du har kunskaper inom objektorienterad utveckling i Java. Därutöver är det till din fördel om du har kunskaper inom databaser (NoSQL/ SQL), JavaScript, testning av webgränssnitt eller distribuerade system. Kunskaper i Kubernetes är även det meriterande. I övrigt har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som på engelska.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tar initiativ till aktiviteter och har en flexibilitet som gör att du ser möjligheter i förändringar. Du har en god kommunikativ förmåga och du har lätt för att samarbeta med andra. Du värdesätter kunskapsutbyte mellan kollegor samt stödjer andra i strävan att uppnå gemensamma mål. Med din noggrannhet arbetar du bra med komplexa frågor och värdesätter att leverera resultat som håller en hög nivå. Som person har du en positiv inställning till ditt arbete och till verksamheten. Rollen kräver att du har väl grundande värderingar samt att du har förmågan att väga samman komplex information och gör korrekta avvägningar och prioriteringar.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i Göteborgsområdet. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på 08-471 42 71 (tillgänglig vecka 2). Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-01-17.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb