IT-tekniker

Plats
Karlstad (Kommun), Värmland
Annonserat
den 22 december 2020
Stängs
den 20 januari 2021
Ref:
2020/0987
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Avdelningen för IT består i nuläget av ca 35 personer samt ett dussintal konsulter. Stora delar av avdelningen sitter i Karlstad men vi har även kollegor på våra prövningskontor i Stockholm och Malmö. Vi hanterar en komplex IT-struktur och alla dess tjänster i egen regi och vi utvecklar själva myndighetens verksamhetssystem. Vårt viktiga uppdrag kopplat till totalförsvaret kräver att vår IT-miljö är högpresterande, modern och säker.

Enheten för IT-teknik och drift är en av två enheter inom avdelningen för IT och ansvarar för drift, förvaltning samt utveckling av infrastruktur och tekniska lösningar för myndigheten. Vårt arbete inom IT-infrastruktur är format av höga säkerhetskrav. Nu söker vi en IT-tekniker till Karlstad.

Arbetet som IT-tekniker är omväxlande och exempel på arbetsuppgifter är:

 • Hantering av myndighetens IT-system och infrastruktur
 • Distribution av applikationer och hantering av klientplattform
 • Support och felsökning av system och klientplattformen

Du kommer att arbeta både i projekt och i myndighetens dagliga drift för att tillsammans med andra resurser inom IT-avdelningen så som arkitekt, systemutvecklare, tekniker och nätverkstekniker utveckla, implementera och förvalta IT system och infrastruktur.

Dina meriter och kvalifikationer

Den här anställningen kräver att du har:

 • Gymnasieutbildning med inriktning mot teknik och IT eller motsvarande som arbetsgivaren anser vara lämplig
 • Minst fyra års arbetslivserfarenhet i rollen som IT tekniker/systemtekniker
 • God kunskap kring Exchange, Microsoft Active directory, Windows 10, Windows server 2016/2019
 • God kunskap om klienthantering och distribution av programvaror och operativsystem

Det är meriterande om du har:

 • Aktuella certifieringar inom Windows server/SCCM/Exchange
 • Certifieringar inom ITIL
 • Minst 2 års arbetslivserfarenhet inom något av följande teknikområden:
  • Powershell
  • Virtuella servermiljöer
  • MDM verktyg för hantering av mobila enheter
  • Azure och Microsoft 365
  • Microsoft CA
  • Microsoft endpoint manager (SCCM)

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för oss och därför är det viktigt att du är en person som tar initiativ och är drivande i din yrkesroll. Du har hög integritet, arbetar på ett strukturerat sätt och är tydlig i din kommunikation.

Vi har en kamratlig känsla och en stor lojalitet mot våra medarbetare inom hela myndigheten. Framför oss har vi spännande utmaningar och du kommer vara en viktig del för att utveckla verksamheterna inom myndigheten med hjälp av IT.

Om oss
Totalförsvarets rekryteringsmyndighet är en expertmyndighet inom totalförsvarsområdet och lyder under Försvarsdepartementet. Myndighetens huvuduppgifter är att mönstra och skriva in totalförsvarspliktiga till grundutbildning med värnplikt samt att bemanna krigsorganisationen. Åt andra myndigheter genomförs prövningar för urval för yrken och utbildningar med särskilda krav som handlar om trygghet och säkerhet i det svenska samhället.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Jämställdhet och mångfald är en tillgång för vår arbetsplats och vi välkomnar därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser fram emot din ansökan!

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare men kan komma att inledas med provanställning.
Du söker anställningen via vår webbplats www.rekryteringsmyndigheten.se

Sista ansökningsdag är den 20 januari

Vi svarar gärna på dina frågor
Har du frågor är du välkommen att ringa enhetschef IT-teknik och drift Daniel Eklund eller HR-specialist Elin Ryen Mossberg.  Fackliga företrädare är Björn Staaff för Saco-S och Anders Thelin för OFR/S. Du når samtliga på 0771-24 40 00.