IT- och digitaliseringschef till Kulturförvaltningen

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 december 2020
Stängs
den 21 januari 2021
Ref:
193cb89b-2403-456a-a293-d4e8fc41f9ee
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Stockholms stads Kulturförvaltning står inför en förändringresa där fokus ligger på att digitalisera verksamheterna. Nu söker vi dig som vill ta ansvar för att bygga upp och leda vår nya spännande enhet!

Vad kan vi erbjuda dig?
Kulturförvaltningen arbetar för att det kulturella utbudet i Stockholm ska bestå av ett stort antal möjligheter. Vi ansvarar för huvuddelen av de kommunalt drivna kulturverksamheterna och ger stöd till det fria kulturlivet.

Tjänsten som IT- och digitaliseringschef är en mycket viktig och strategisk roll inom Kulturförvaltningen när vi nu bygger en ny enhet för IT och digitalisering. Tjänsten kommer att få stor påverkan på hur förvaltningen kommer att utveckla sin digitala transformation. Du kommer att jobba tätt med såväl ledningen på Kulturförvaltningen som med den centrala IT-funktionen inom Stockholms stad.

Hos oss får du:
* Ta fram och implementera digitalisering i Stockholms kulturliv
* En strategisk roll med mycket rådgivande inslag
* Arbeta operativt och därmed skapa resultat
* En bra arbetsmiljö med en positiv anda
* Ett modernt aktivitetsbaserat kontor

Arbetsuppgifter
Som vår nya IT- och digitaliseringschef kommer du att bygga upp den nya verksamheten och leda arbetet med att bli en strategisk utvecklingspartner till kärnverksamheten. Vidare kommer du att agera som ett viktigt bollplank till ledningen i IT-strategiska frågor. I rollen ingår också att stötta våra olika verksamheter i frågor som rör digitala strategier och transformationer, samt bistå med din expertkompetens vid systemval och implementationer inom området. Därutöver leder du det dagliga arbetet med att säkra ett bra IT-stöd till verksamheten.

Det innebär följande:
* Ansvara för att verksamheten har rätt IT-system
* Utveckla verksamhetens IT-stöd operativt och strategiskt
* Leda arbete med att översätta verksamhetens behov till lämpligt systemstöd
* Ansvara för införande av nya system i verksamheten tillsammans med berörda parter
* Leda och coacha teamet med fem medarbetare

Stockholm stad har en sourcingstrategi som innebär att mycket av IT-leveransen sköts av externa leverantörer. I ditt arbete ingår att leda och koordinera mycket av vår IT-leverans med dessa partners.

Bakgrund och profil
Rollen som IT-och digitaliseringschef är en central roll i förvaltningens fortsatta utveckling. Det är viktigt att kunna skapa förtroende hos ledning och verksamhetsansvariga baserat på egen erfarenhet.

För att lyckas i rollen ser vi att du har:
* Relevant akademisk utbildning
* Erfarenhet av ledande befattning med ansvar för IT och digitalisering
* Mycket god erfarenhet av digitaliseringsarbete, från strategi till transformation
* Stor erfarenhet av att leda införande av verksamhetsnära system
* Vana av att jobba i en outsourcad miljö med tydlig leverantörsstyrning
* Erfarenhet av systemförvaltning och förvaltningsmodeller
* God kommunikativ förmåga

Som person är ditt ledarskap präglat av förtroende, engagemang och delaktighet. Du har förmåga att leda och motivera en grupp människor på ett effektivt sätt för att nå gemensamma mål. Vidare ser vi att du är bra på att arbeta tillsammans med andra, oavsett nivå inom verksamheten och att du skapar bra relationer och förtroende. Du har insikt om att enhetens uppdrag är att skapa verksamhetsnytta. Du har förmåga att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Vi ser att du är strukturerad och kreativ. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Kulturförvaltningen tillämpar tidsbegränsade chefsförordnande med en tillsvidareställning som grundanställning. Svenskt medborgarskap är en förutsättning för anställning.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Stockholms stads Kulturförvaltning med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pia Boström (fd Holmberg), 0703 14 68 66, pia.holmberg@se.experis.com. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående, dock senast 17 januari 2021.

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Kulturförvaltningen har ca 900 medarbetare och omfattar Kulturskolan, Stockholms stadsbibliotek, Liljevalchs konsthall, Museer och konst med Stadsmuseet, Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag. Evenemangsavdelningen arrangerar stora publika evenemang som till exempel Stockholms kulturfestival och ungdomsfestivalen We Are Sthlm. Kulturförvaltningens verksamheter har ca 11 miljoner besök varje år. En utmaning för kulturförvaltningen är att nå fler, och grupper som vi inte når idag. Alla ska känna sig välkomna i våra verksamheter, vilket ställer höga krav på medarbetarnas kompetens och engagemang. Vi arbetar aktivt med hållbarhet och eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vårt fina kontor ligger i Rinkeby. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.