Testledare till WSPs, IT-solutions

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 december 2020
Stängs
den 19 januari 2021
Ref:
b12b89b6-63a2-4620-abfa-3c5325ca926e
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en driven och engagerad testledare som vill vara med och vidareutveckla våra testprocesser? Vill du vara del i en förändring och tillsammans med oss på WSP skapa vår nya roadmap inom test?

Är du en driven och engagerad testledare som vill vara med och vidareutveckla våra testprocesser? Vill du vara del i en förändring och tillsammans med oss på WSP skapa vår nya roadmap inom test?

WSP är ett konsultbolag inom samhällsbyggnadssektorn med fokus på teknik och analys. Det är en global koncern med kontor i 40 länder och sammanlagt 48 000 medarbetare. Koncernens huvudkontor är baserat i Montreal i Kanada och bolaget är noterat på den kanadensiska börsen. I Sverige har WSP 4200 medarbetare på ett 50-tal kontor med huvudkontor i Stockholm.

Testledare till WSPs Applikations- och Utvecklingsteam, IT-solutions

Vill du vara med och arbeta i en internationell verksamhet med en lokal förankring som präglas av innovativt tänkande och gränsöverskridande samarbete över både teknikområden och länder? WSP erbjuder samma personliga service som det lokala bolaget men med internationell expertis och kan genomföra de mest komplexa projekten och hjälpa dess uppdragsgivare att uppnå sina mål. Med bevakning av trender presenteras innovativa idéer där lösningar formar morgondagens samhälle och bidrar till en hållbar utveckling.

Vi behöver nu förstärka vårt applikations- och utvecklingsteam, IT Solutions med en Testledare. Teamet vidareutvecklar och ansvarar för våra affärssystem och WSP´s interna administrativa system. Hos oss kommer din erfarenhet inom test och testautomation bli viktigt när vi nu bygger om vår nya IT-organisation för att bättre möte verksamhetens behov. Du kommer få vara med i många spännande initiativ där vi bl.a. rullar ut nya affärssystem, globalt, regionalt och lokalt. I din roll kommer du ansvara för och driva utvecklingen av bättre och mer strukturerade testprocesser. Du leder våra testteam och för dialog kring status och projekt med vår ledning och andra intressenter i verksamheten. Vidare arbetar du tätt med verksamheten för att säkerställa att tester genomförs vid behov. Vi arbetar agilt med dagliga standups för förvaltning och vidareutveckling. Här kommer du med din erfarenhet kunna bidra till ett bättre och effektivare testarbete.

Några exempel på fokusområden framöver där ditt engagemang blir centralt är:

* Leda våra testteam
* Vidareutveckla och skapa bättre kvalitet i våra testprocesser och rutiner
* Bidra med din erfarenhet och kunskap inom områden så som RPA och Office365
* Samarbeta med övriga testgrupper globalt inom WSP

Din bakgrund
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av test och som testledare, gärna i implementationsprojekt. Du är van att leda större team, både anställda och konsulter. Vidare har du flerårig erfarenhet av olika testverktyg såsom Xray (Jira) eller motsvarande erkända verktyg. Du har en teknisk högskoleexamen eller motsvarande relevant utbildning, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Det är meriterande om du har ISTQB-certifiering samt erfarenhet av devops. Vidare är det extra positivt om du har några års erfarenhet av cloud och testautomation. Vi ser också positivt på om du har vana att arbeta enligt scrum med dagliga standups.

Som person är du strukturerad med förmåga att hitta lösningar. Du är öppen och trivs med att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer. Din positiva attityd och goda kommunikativa förmåga gör dig till en uppskattad person och konstruktiv teamspelare. Vi förutsätter att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska då vår vardag ofta involverar internationella kontakter.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar WSP med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Pia Holmberg, 0703-14 68 66, pia.holmberg@se.experis.com

Sista ansökningsdag är 17 januari 2021!

Välkommen med din ansökan!

Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Liknande jobb

Liknande jobb