Experis söker en Testledare till Saab i Linköping

Rekryterare
Experis
Plats
Linköping
Annonserat
den 22 december 2020
Stängs
den 30 januari 2021
Ref:
86876d8a-7b4d-479d-979b-39ab9195d94a
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Experis söker nu en Testledare med kunskap av integrationstester till Saab i Linköping. Detta är ett uppdrag på heltid på konsultbasis med beräknad start är 1 februari. Konsultuppdraget förväntas inledningsvis pågå till och med 30 juni 2021, med god möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Som testledare planerar du testarbetet, skriver testplaner, gör bedömningar och prioriteringar, säkrar resurser för testuppdragen, samt följer upp och förbättrar de aktuella testprocesserna. Dessutom koordinerar du testarbetet samt ansvarar för kompetensutveckling samt sköter teamuppföljningar. Kompetensutveckling är en viktig del av rollen, där du erbjuds möjligheten att genomföra kurser och att ta relevanta certifikat. För dig som vill, finns det goda möjligheter att ta ett stort ansvar för utvecklingen i test-teamen.

Din Profil

Vi söker dig som är Testledare idag och som har gedigen erfarenhet av integrationstester. I din roll som testledare kommer du att ansvara för planering, förberedelse, deltagande, dagplanering, uppföljning, genomförande och rapportering av test gällande system, applikationer och prestanda. Vidare har du flera års erfarenhet av att ha arbetat med teststrategier, testrapportering och dokumentation kopplat till området.

Du har en examen från universitet/högskola som ex. Civilingenjör, systemvetare eller motsvarande som kan bedömas som likvärdig. Du har stor vana av att leda och ansvara för testprojekt av varierande storlek. Agila metoder såsom Scrum och SAFe är något du är välbekant med, kanske är du även Scrum Master.

Vidare har du en god förståelse för, samt kompetens kring olika metoder och verktyg samt hur dessa kan appliceras i testarbetet. Vi tror att du har god vana och känner dig bekväm med att driva test- och kvalitetsarbete i DevOps-miljö.

Vi söker dig som är nyfiken, hela tiden vill utvecklas och lära dig mer t i testarbetet. Det är viktigt att är väl förtrogen med att hur testarbetet ska bedrivas inom bla. dessa delområden; integrationstest, testautomatisering, prestandatest, användbarhetstest och test av mobila applikationer. Det är dessutom meriterande om du har relevanta certifieringar, exempelvis ISTQB Foundation och ISTQB Advanced Test Manager.

Då du kommer att vara verksam i många projekt på internationell nivå eller med internationella inslag är det av avsevärd vikt att du har mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både muntligt och skriftligt.

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför samt godkänns i säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Liknande jobb

Liknande jobb