Sektionschef - IT-förvaltning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 22 december 2020
Stängs
den 1 februari 2021
Ref:
23101
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på! Försvarsmakens Telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS söker en sektionschef inom området Sharepoint samt klientapplikationer, med placering i Enköping.

Om Verksamheten
Systemförvaltningsenheten (SFE) är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enheten består av ca 220 fast anställda och ca 150 konsulter inom ett brett kompetensområde. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla säkra samt robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga. SFE befinner sig i en expansiv fas, både när det gäller produktion och antalet medarbetare, och du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sektionschef är du första linjens chef och har personal-, produktions- och budgetansvar. Sektionen består av ca 15-20 medarbetare. Här gäller laget framför jaget. Förvaltningsarbetet drivs enligt agil utvecklingsmetodik vilket ställer höga krav på din sociala förmåga och ett förhållningssätt till personalen som präglas av förtroende. Du behöver ha en modern approach till ledarskap där fokus ligger på att bidra till att individerna utvecklas och du behöver ha tillit till teamets förmåga.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
  • Dokumenterad erfarenhet av att leda, stötta och utveckla personal med ett arbetsgivaransvar
  • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som kan bedömas likvärdig
  • Arbetslivserfarenhet från IT-förvaltning, gärna från en myndighet eller större organisation

Personliga egenskaper

Du är öppen, prestigelös, har ett coachande ledarskap och leder kontinuerligt mot att förbättra verksamheten. Självklart har du ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv.

Tjänsten förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens ledarkriterier: helhetssyn och problemlösning, resultatorientering, stabilitet och mod, påverkan, kommunikation och samarbete. Mer information om Försvarsmaktens ledarkriterier finner du här www.forsvarsmakten.se/fmledarkriterier

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsort: Enköping. Viss del av verksamheten kommer dock under 2021 bedrivas från lokaler i Stockholm, varför tjänsteresor kommer att vara nödvändiga.

Tjänsten är en tllsvidareanställning och 6 månaders provanställning tillämpas flr dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Otto Beronius, 072-981 74 31 alternativt stf avdelningschef Mats Jonsson, 070-315 79 38. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, via växel: 019-39 35 00.

Fackliga kontaktpersoner
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Mikael Wallo
SEKO Matz Felix.
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-31.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb