Teknisk Projektledare till Cactus Rail

Rekryterare
Experis
Plats
Göteborg
Annonserat
den 24 december 2020
Stängs
den 14 februari 2021
Ref:
1dad2863-3b4d-4add-b622-23232d2db3da
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Visste du att en betydande systemleverantör för Sveriges järnvägstrafik finns belägen i Mölndal? Vi på Cactus Rail söker dig med erfarenhet från systemutveckling, integration eller styr- och övervakningssystem som lockas av att ta dig an rollen som projektledare. Har du intresse av att forma framtidens infrastruktur på ett produktbolag som driver digitalisering inom sin bransch ska du läsa vidare!

Vad du blir en del av Cactus-koncernen består av Cactus Utilities och Cactus Rail som tillsammans är ca 80 medarbetare. Cactus Rail finns representerade på vårt huvudkontor i Mölndal och består av ca 25 medarbetare. Vi trivs i den spännande världen inom teknik och problemlösning och arbetar tillsammans i ett prestigelöst klimat där vi hjälper varandra.

Vår projektenhet arbetar i team enligt Scrum metodiken med dagliga avstämningsmöten. Vi har en leveransorganisation som är indelad i tre delar, systemadministration, systemutveckling samt konfiguration och anpassning mot kundens anläggning.

Arbetsuppgifter
I rollen som Projektledare har du den viktiga uppgiften att lyssna in våra kunders behov och utifrån det planera och driva projekt mot uppsatta mål, tider och kostnader. Du kommer att bli kundansvarig för någon av våra stora infrastrukturkunder där du har regelbundna kontakter med kunden för att diskutera nya möjligheter och förbättring av våra systemleveranser. Du planerar och delegerar arbetet internt till våra arbetsteam och har löpande interna projektmöten. I rollen kommer du framförallt:
  • Ha en aktiv roll i att lyssna in våra kunders behov och omsätta det till tekniska lösningar
  • Ansvara för att planera genomförandet och driva utvecklingsprojekt mot uppsatta mål, tider och kostnader samt att leveransen uppfyller överenskomna specifikationer
  • Dokumentera avtalade överenskommelser, utförda arbeten och levererade system
  • Vara en professionell representant för Cactus i våra kundsamarbeten

I tjänsten som Projektledare ingår mycket kontakt och dialog med kundens systemansvariga, tekniska projektledare och IT-tekniker. Dina åtagande kommer att växla mellan ett antal mindre parallella projekt, då ofta mot samma kund, eller större projekt under en längre tidsperiod. Projekten är av varierad storlek, från kortare insatser upp till ett eller ibland flera år.

Vem vi söker
För tjänsten som Projektledare söker vi dig som får saker att hända och som kan skapa en tydlig målbild och riktning i våra projekt. Du är nyfiken och har enkelt att ta till dig nya tekniker, förmåga att sätta saker i en helhet och kan planera på både lång och kort sikt. Eftersom vi arbetar med viktiga systemleveranser är ansvar, struktur och noggrannhet viktiga egenskaper för tjänsten. Det är samtidigt lika viktigt att du som person är lyhörd och relationsskapande och kan ingjuta förtroende i dialogen med våra kunder.

Erfarenhetsmässigt söker vi dig som har:
  • Universitets- eller högskoleutbildning inom IT / Data, Systemutveckling, Teknik alternativt utbildning inom närbesläktat område i kombination med relevant erfarenhet
  • Grundläggande kunskap inom systemplattformar, integrationsplattformar samt kommunikationsteknik
  • Kännedom kring nätverksarkitektur
  • Vana av att dokumentera i ditt arbete

Meriterande för tjänsten är om du är bekant i Linux-miljö, tidigare arbetat som projektledare eller kundansvarig och med systemleveranser. Det är alltså inte ett krav för oss att du tidigare har arbetat som projektledare - vi kommer kunna utbilda dig i våra system och kring projektledning, SCRUM/arbetsmetodik mm. För oss är intresse, engagemang och en teknisk kunskap kring "hur allt hänger ihop" viktigare!

Vårt erbjudande
Vi kommer såklart att ge dig en gedigen introduktion och de bästa förutsättningarna för att lära känna vår bransch och förhoppningsvis inspirera dig med det vi brinner för! Hos oss värderar vi våra anställda otroligt högt och vi är en organisation med korta beslutsvägar som ger dig stor frihet.

Detta är en gyllene möjlighet för dig som vill ha en nyckelposition hos en mindre men betydelsefull spelare. Du blir som anställd hos oss en del av ett produktbolag som både förvaltar och bygger moderna lösningar för betydelsefulla verksamheter med stort samhällsansvar. I rollen som Projektledare får du arbeta med några av Sveriges viktigaste infrastrukturkunder och ges möjligheten att utveckla de lösningar som är bärande för framtida styrning och övervakning inom järnväg.

Låter detta intressant?
I denna rekrytering samarbetar Cactus Rail med Jefferson Wells, f.d. Experis. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta vår rekryterare Jenny Lilja på jenny.lilja@jeffersonwells.se eller på telefon 0725-387137. Vi tar ledigt över jul och nyår men kommer ta hand om din ansökan så fort vi är tillbaka.

Tjänsten är placerad på Flöjelbergsgatan 1 i Mölndal strax utanför Göteborg. Resor inom Sverige en till två gånger i månaden ingår i tjänsten. Under rekryteringsprocessen kommer du att genomgå en säkerhetsprövning då tjänsten är säkerhetsklassad.

Cactus Rail
Cactus Rail hjälper sina kunder säkra och optimera driften med ett egenutvecklat trafikledningssystem för styrning, trafikoptimering och övervakning av järnväg i Sverige och Norden. Genom att sammanlänka delsystem och skapa maximal nytta utifrån existerande infrastruktur, ser vi nya möjligheter att skapa lösningar för en smartare järnväg i världsklass. Läs mer om vårt produktutbud här: https://www.cactus.se/sv/jarnvag

Liknande jobb

Liknande jobb