Ledningssystemofficer inom Försvarsmaktens Cyberförsvar!

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 28 december 2020
Stängs
den 18 januari 2021
Ref:
23032
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och bidra till att förhindra it-angrepp mot Försvarsmaktens system och på så vis delta i och verka för att Försvarsmakten ska kunna utföra sin uppgift att försvara Sverige.Vi söker nu en ledningssystemofficer till Försvarsmakten cyberförsvar. Du ansvarar för försvarsmaktsgemensamma ledningsstödssystem i vår verksamhet, ser till att de är tillgängliga och använder dem på ett effektivt sätt. I befattningen kommer du att behöva vare både arbetsledande samtidigt som du stödjer och utvecklar verksamhetens nyttjande av ledningsstödssystemen. Du kommer att behöva vara praktisk och teknisk då du handgripligen själv eller tillsammans med medarbetare hanterar delar av it-miljön.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I tjänsten ges du möjlighet att utveckla dig inom it-området samtidigt som du aktivt arbetsleder och deltar i utveckling av verksamheten, metoder och teknik. Du stödjer verksamheten avseende drift, sambandsplanering, genomför internutbildning på system och enskilda applikationer, representerar verksamhetens behov gentemot förvaltningsansvariga med mera. Du kommer in i en fas där du har chansen att sätta strukturen, utveckla och ansvara för vårt nyttjande av ledningsstödsystemen.

Övergripande uppgifter för den IT-verksamheten du är del av är att:
• Leverera infrastrukturtjänster
• Tillhandahålla användarstöd i en teknik- och utvecklingsorganisation
• Förvalta gemensamma verksamhetsapplikationer
• Genomföra ändrings-, incident-, problem-, inventarie- och licenshantering.

Försvarsmakten strävar efter att vara en kompetent arbetsgivare och därmed attrahera, behålla och utveckla dig genom att erbjuda spännande och utmanande arbetsuppgifter samt erbjuda goda möjligheter till vidare kompetensutveckling. Kontinuerligt kommer vi att tillse att du kompetensutvecklas i din befattning.

Kvalifikationer
• Officer (OF 1-2) eller specialistofficer (OR 6-7)
• Ledningssystem- eller sambandsofficer
• Erfarenhet av arbetsledande befattning
• Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens it-system och signalskyddssystem
• Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift'
• Lägst B-körkort

Meriterande
• Erfarenhet av personal- och verksamhetsansvar
• Förståelse för Försvarsmakten lednings- och it-processer
• Erfarenhet av drift och förvaltning av it-miljöer (säkerhet, nätverk, operativsystem, mm)
• Akademisk utbildning inom informationsteknik
• Erfarenhet av att arbeta med it-system med höga säkerhetskrav

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper, du bör vara noggrann, metodisk och kunna tillämpa ett kritiskt förhållningssätt. Du har en god förmåga att samarbeta och samverka med andra men även bekväm med att arbeta självständigt. Du är som person nyfiken och drivs av att utveckla ditt ledarskap och din profession.

Övrigt
Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tekniska tester. Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess.Anställningsform,tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort, Stockholm.Tillträde,enligt överenskommelse. Upplysningar om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se.

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2021-01-17.Ansökan skickas till cyberintresse@mil.se ,ange referens 743231.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb