FRA

Nätverkstekniker

1 dag kvar

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 28 december 2020
Stängs
den 17 januari 2021
Ref:
2622913
Kategori
Nätverk
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu efter en serviceinriktad och senior nätverkstekniker. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och unik IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som nätverkstekniker hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system

I din roll som senior nätverkstekniker arbetar du med felsökning, konfigurering och installation av hård- och mjukvara. Du agerar 2a: linjens support och kommer även att arbeta med nät och serverinstallationer i datorhall samt medverka till framtida förbättringar av nätverksmiljön. Du kommer att arbeta med övervakning, switching/routing och ha mycket kontakt med slutanvändare för att hjälpa och stödja dessa. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera detta. Vissa resor inom landet kan förkomma samt deltagande på mässor och konferenser, även utomlands.

Du kan

Vi söker dig som minst har en godkänd gymnasieutbildning med IT-inriktning, om du har en högskoleutbildning inom området är det meriterande. Du har arbetat i minst 3 år med nätverk, vi ser väldigt gärna att du har minst 5 års erfarenhet från drift av komplexa nätverk.

Det är en fördel om du har arbetat med privata moln, datacenter samt med design av nätverk. Det är även meriterande om du har är van att jobba agilt. Vi ser gärna att du innehar exempelvis CCNA, CCNP eller CCIE certifiering och det är en stor fördel om du arbetat med bland annat BGP, MPLS, IDS/IPS, IP telefoni, kryptolösningar, air gaps, brandväggar och/eller automationsverktyg. Har du även erfarenhet av virtualisering samt routing och/eller switching är det meriterande. I övrigt kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är serviceinriktad och har ett gediget intresse för teknik. Du har en god samarbetsförmåga och med hjälp av din expertis så bidrar du till ökad kunskap i teamet. För att lyckas i rollen behöver du vara lugn och stabil vid stressade situationer och arbetar på tills att projekten är avslutade. Vi ser även att du är duktig på att strukturera ditt arbete och har en positiv attityd till ditt arbete och kollegor.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Henrik Stenberg på telefon 08-471 46 00. Tillgänglig vecka 2. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-01-17.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp