Familjebostäder söker en Nätförvaltare

Rekryterare
Familjebostäder
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 29 december 2020
Stängs
den 27 januari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

AB Familjebostäder

Familjebostäder, en del av Stockholms stad, är ett bolag i stark tillväxt. De kommande åren utökas dagens ca 20 000 hyresrätter med flera tusen nya bostäder. Vi äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Med engagemang, kundfokus, affärsnytta och nytänkande i fokus jobbar vi för dagens och morgondagens kunder. Vill du också ha ett viktigt jobb på ett företag som hela tiden utvecklas? Välkommen att bli en av oss!

Till vår enhet Digital utveckling söker vi en Nätförvaltare som ska ansvara för våra kommunikationsnät och leverans av tjänster för Internet, TV och telefoni till våra hyresgäster.

Det är Stockholms stad via Stokab som har byggt och äger stadsnätet, det utgör den grundläggande fysiska infrastrukturen i Stockholm. Familjebostäder har liksom övriga Bostadsbolag inom Stockholms kommun byggt vidare på denna struktur med ett fastighetsnät, så att vi kan leverera bredband, tv och telefoni tjänster till våra boende i Stockholm. Familjebostäders nät sköts av en kommunikationsoperatör som ska säkerställa leverans och kvalitet via ett antal tjänsteleverantörer. Tack vare full konkurrens mellan de olika tjänsteleverantörerna i vårt nät drivs kvaliteten upp medan priserna pressas ned. Det innebär valfrihet, låga priser och hög prestanda för våra hyresgäster.

Vi jobbar för våra hyresgäster och för framtidens Stockholm och vi tänker digitalt först - hos oss bidrar du till att leverera smarta och välkomnande boendemiljöer för dagens och morgondagens stockholmare – ett viktigt jobb helt enkelt!
 

Dina arbetsuppgifter

Om du har ett starkt intresse för kommunikationsteknik och digitalisering, så är det här en roll för dig. Du kommer att säkerställa att Familjebostäder har en säker och stabil leverans, skapa synergier samt hålla ihop strategi och vägval avseende teknik. Tillsammans med leverantörer och kollegor följer du upp och utvecklar vår leverans av tjänster till våra lokal och bostadshyresgäster. En viktig inledande uppgift är att leda och genomföra en övergång till ett nytt avtal för kommunikationsoperatör.

Exempel på ansvarsuppgifter:

 • Säkerställ en god avtalsförvaltning av våra nätaffärer samt styra, leda och följa upp leverantörers åtaganden.
 • Vara specialiststöd till projekt och förvaltning (nyproduktion, ombyggnation och underhållsprojekt samt förvaltning) och fånga krav och behov på nätaffär och leveranser
 • Löpande informera och föra dialog med samtliga intressenter både internt och externt Säkerställa att dokumentation över våra nät upprättas och upprätthålls.
 • Upprätta förvaltningsplan för näten de kommande åren
 • Vid behov säkerställa att kundärenden hanteras på ett optimalt sätt och slutföra enskilda kundärenden som inte de ordinarie processerna kan hantera (vid behov andra linjens eskaleringspunkt).
 • Vid behov avropa/upphandla erforderliga konsulter för genomförande av aktiviteter/projekt.
 • I arbetet ingår även att bidra till en utveckling mot ett större nyttjande av nästa generations tjänster.
   

Kvalifikationer

 • Utbildad systemvetare, datalog, ingenjör eller annan motsvarande relevant eftergymnasial utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet med inriktning på nätförvaltning/nätverksteknik
 • Utbildning i CAD/GIS (inom DPCOM är meriterande) Erfarenhet av nätverksförvaltning med GIS verktyg
 • Kännedom om lagar, bestämmelser och standarder inom offentlig verksamhet och telekom
 • Körkort B
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete med inköp, avtal, avrop/upphandling Arbetat i en beställande roll
 • Erfarenhet av att arbeta med kravledning, releasearbete, moderna arbetsmetoder och strukturerad projektledning
 • Erfarenhet av systemintegration mellan olika system och/eller protokoll Kunskaper inom Radionät för datatrafik (WIFI och 4/5G) och erfarenhet av att driva projekt
   

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är du engagerad, nyfiken, lyhörd och kan kommunicera på ett pedagogiskt och förtroendegivande sätt. Du kommer ha många kontaktytor där samarbetet internt och ut mot leverantörer är A och O. Du har också förmåga att se helhetsperspektivet, är självgående, initiativtagande och drivande i din roll. Att vara serviceorienterad, dela med dig av din kunskap och nå lösningar i samförstånd är en självklarhet för dig. Som person är du snabb på att återkoppla, trygg i din tekniska kompetens och arbetar strukturerat med dokumentation.

 

Om enheten Digital utveckling
Inom Digital utveckling hanterar vi många olika teknikområden, digitala och effektiva systemlösningar och tjänster inom fastighetsautomation, brand, säkerhet, energihantering samt värme, ventilation och kyla i fastigheter, lägg därtill alla administrativa stödsystem, IoT, robotisering, sensorer samt fjärr- och övervakningstjänster, 3D modeller och BIM. Ny teknik och ökad digitalisering ger oss ökade möjligheter att skapa mervärde för vår verksamhet i syfte att förenkla och förbättra för våra hyresgäster.

Att jobba hos Familjebostäder
Att vara en del av ett genuint och trevligt bolag med goda värderingar och ett fint arbetsklimat som månar om miljö, samhällsfrågor och sina anställda samtidigt som bolaget är i en tillväxt-och utvecklingsfas. Du jobbar inom ett av de viktigaste och mest spännande områden som finns för Stockholm både på kort och på lång sikt; bostadsförsörjning. Hos oss får du ett arbetsklimat där du ges stor frihet att utvecklas under eget ansvar och där vi vet att människor måste få växa i sin roll för att trivas. Här blir du en i gänget som jobbar för nöjda och trygga hyresgäster samtidigt som vi ser till att det byggs nya hyresrätter i Stockholm. Hos oss får du en yrkesroll där du gör skillnad i människors liv!

Ansökan
Ansökningarna behandlas löpande och vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor och funderingar är du välkommen att kontakta Lina Andersson, HR-partner 08-737 20 44 eller Susanne Kilgren, Chef Digital utveckling 08-737 20 75.

Välkommen med din ansökan!

 

Liknande jobb

Liknande jobb