Supplier & License Manager

4 dagar kvar

Rekryterare
Atea
Plats
Göteborg, Umeå, Stockholm, Malmö
Annonserat
den 4 januari 2021
Stängs
den 20 januari 2021
Ref:
147777
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare med stark "kan och vill" attityd som vill ta steget upp till landslaget? Just nu söker vi på AMS, Atea Managed Services, dig som vill jobba som Supplier & License Manager inom leverans av it som tjänst. AMS agerar som en nationell enhet med uppdraget att hjälpa våra kontor och kunder att lyckas inom it som tjänst. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Du har en spännande och utmanande roll där din uppgift är att äga och driva ramverk kopplat våra leverantörsavtal samt säkerställa effektiv licenshantering. Du kommer i ditt uppdrag att arbeta med ett brett nätverk både internt och externt med en stor variation av arbetsuppgifter från operativt till taktiskt och strategiskt.

Du kommer att tillhöra ledningsgruppen för Operations inom AMS där alla har en utpräglad serviceanda och "vill mer"-attityd.

Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor, partners och leverantörer.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer bland annat att:
 • äga roadmap med regelverk för område Supplier Management samt License Management.
 • agera operativt stöd och styrning inom ditt ansvarsområde, du ritar kartan och stöttar även intressenterna som navigerar efter den.
 • säkerställa att OLA/UC med underleverantörer finns på plats dokumenterade och ekonomiskt spårbara
 • sätta tydlig governance på plats.
 • utmana och säkerställa kontinuerligt att optimal leverans sker till avtalad kostnad
 • arbeta med kostnadseffektiviseringar
 • ansvara för att vi är compliant inom området License Management inom Atea Manged Services


Vad söker vi hos dig

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:

Du har ett ansvarstagande, proaktivt och supporterande förhållningssätt och gillar struktur och ordning. Du är driven i ditt arbete med en positiv inställning till förändring med hög kommunikativ förmåga och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du stimuleras av ständiga förbättringar med målsättning att optimera nytta med ökad leveranskvalitet och minskade kostnader. Du är mycket bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Det är av stor vikt att du har ett stort engagemang, brinner för det du gör och tar personligt ansvar. Egenskaper som noggrannhet, sätta laget före jaget och servicekänsla är också viktiga ingredienser. Naturligtvis är du intresserad av att utvecklas tillsammans med Atea i syfte att föra dig själv, våra kunder och företaget framåt.

För att lyckas som Supplier & License Manager på Atea behöver du ha erfarenhet av:
 • Förhandling, avtalsskrivning och uppföljning av leverantörsavtal
 • Licenshantering
 • Att skapa ramverk ner på operativ nivå där du agerat sammanhållande i form av stöd och styrning
 • Minst 5 år arbete inom drift och leverans av it som tjänst
 • Affärsmässighet och ekonomi, ser värdet av det vi levererar för kunden
 • Processrelaterat arbetssätt, ex. ITIL
 • Att arbeta med leverantörer och leverans internationellt

Du behöver även behärska svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande är om du har ledarerfarenhet då du kommer att leda ditt område med virtuellt team i form av de intressenter som inkluderas.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Patrik Adler, via patrik.adler@atea.se alternativt telefonnummer 044-26 96 03 alt. teknisk chef Per Bergman, via per.bergman@atea.se alternativt telefonnummer 08-477 47 22. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi är ISO27001 certifierade och bakgrundskontroll kommer att ske vid anställning.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

­

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass

Liknande jobb

Liknande jobb