LÖSNINGSARKITEKT DATA AND ANALYTICS

Rekryterare
Skandia
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 januari 2021
Stängs
den 7 februari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker en lösningsarkitekt Data and Analytics till avdelningen IT Strategi och Arkitektur inom Skandia. Skandia är i en spännande förändringsresa, inte minst inom Data and Analytics-området. I rollen som lösningsarkitekt är du en viktig del i att driva förändringsarbetet.

Om tjänsten

Som lösningsarkitekt hos Skandia ansvarar du för att säkerställa att arkitekturen stödjer och skapar förutsättningar för Skandias strategiska mål och affärsplan samt att hjälpa organisationen att möta omvärldsförändringar inom området.

Området innefattar initialt teknisk realisering av prioriterade Data Management-förmågor inom det analytiska området, det vill säga för datalagring / DW och beslutsstöd / rapportering. Prioriterade förmågor är exempelvis datakatalog, spårbarhet, datakvalitet, data profilering och metadata management.

Ansvaret innefattar att tillsammans med Domänarkitekter säkerställa att arkitekturella målbilder finns inom området samt att lösningar utvecklas i linje med dessa. I rollen coachar och stöttar du mjukvaruarkitekter för att ta fram övergripande lösningsförslag samt är med i leveransen.

Du samverkar med hela koncernens intressenter, tvärs över områden såsom Bank, Försäkring och Koncernfunktioner. Som lösningsarkitekt är du en aktiv deltagare i arkitekturprocessen genom att delta i arkitekturforum och ansvar för att agera som utsedd arkitekturell rådgivare till olika intressenter och andra initiativ.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en bred kunskapsbas och erfarenhet av lösningsarkitektur. Troligtvis har du en bakgrund som utvecklare.

Du har troligen följande erfarenheter

  • Praktisk erfarenhet av molnbaserade Datawarehouse-lösningar, helst av flera olika plattformar
  • Erfarenhet av klassiska on prem Datawarehouse-lösningar och dess komponenter
  • Erfarenhet av Data Vault-baserade Datawarehouse-lösningar
  • Förmåga att formulera strategi och målbild för BI-området i dess breda bemärkelse, Datawarehouse, BI-verktyg, Datalakes, streaming data, integration mm.
  • Förstå modelldriven Datawarehouse-design
  • Erfarenhet kring att implementera processer och IT-stöd inom detta område.

Det är en stor fördel om du arbetat inom finansområdet med insikt i rapportering och uppföljning. Du har förmågan att förstå ekonomiska flöden som rapportering, uppföljning och budgetering. Du kommer troligen från en Datawarehouse-miljö från första början. Du behöver förstå och kunna coacha utvecklare och kravställare inom området för att få lösningar på plats. Du har erfarenhet av att arbeta med förändringar och gillar att arbeta agilt och har förståelse för det agila mindsetet.

Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet.

Din profil

Vi söker dig som är arkitekt och brinner för att kontinuerligt förbättra och förändra samt är van att navigera i olika forum med olika typer av intressenter. Prestigelöshet är en av de egenskaper som skapar förutsättningar att lyckas. Du är van att stå upp för dina lösningar och förankra dina idéer i organisationen.

Förändringar och att se möjligheter är en drivkraft hos dig och du är intresserad av att dela med dig av dina erfarenheter. Du kan omformulera det komplexa till något mer enkelt för att alla ska förstå. Du behöver dessutom ha förmågan att se helheten, samt bedöma och ta fram planer för hur Skandia iterativt tar sig dit. Du förstår och har viljan att bidra med kunskap och erfarenhet till utvecklingsteam genom att skapa förutsättningar för teamen och ta fram ramarna som möjliggör ett effektivt sätt att arbeta.

Ansökan

Om du vill vara med och bidra i Skandias förändringsresa och tycker att tjänsten är intressant så skicka gärna in din ansökan till oss!

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du ansöker via "ansök-knappen" i annonsen. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Petra Törnblom, petra.tornblom@bhill.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb