Systemutvecklare med GIS som ledstjärna hos VA SYD

Rekryterare
VA SYD
Plats
Malmö (Kommun), Skåne
Annonserat
den 13 januari 2021
Stängs
den 31 januari 2021
Kategori
Systemutvecklare
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Söker du ett arbete där du systemutvecklar i nära samverkan med användarna? Vill du arbeta med engagerade kollegor och tillsammans skapa en hållbar GIS plattform för hela VA SYDs samhällskritiska verksamhet? Då kan du vara den Systemutvecklare vi söker!

Din kommande roll

På Ledningsnätsavdelningen arbetar idag omkring 60 ingenjörer med uppdrag att bygga ut, förnya, förbättra och dokumentera vattenledningsnätet och de öppna dagvattenanläggningarna i VA SYDs fem kommuner. En expansiv region kombinerat med strängare miljökrav och ett allt större VA-ledningsnät att förvalta gör att avdelningen arbetar intensivt på många fronter. Nu söker vi en ny Systemutvecklare med titeln Utvecklingsingenjör som kan bidra till att ta vår GIS lösning till nästa nivå. En digitaliserad nivå som verkligen stöttar sina VA SYD användare att nå målen om effektivitet och hög vattenkvalitet i våra vattendrag och hav. VA SYD lägger stor vikt vid utvecklingen inom GIS och styr den via ett GIS råd med medlemmar från vår högsta ledning. Ramarna för arbetet finns i VA SYDs GIS strategi.

Som Utvecklingsingenjör blir du en viktig del i utvecklingsarbetet av GIS som ett verksamhetsstöd för hela VA SYD. Arbetet är omväxlande och består i huvudsak av att:

 • utveckla och konfigurera inom vår GIS-miljö (GIS applikation dpWater med olika moduler, databas Oracle, datainhämtning FME)
 • delta i projekt som avser utveckling och implementering av funktioner, system och verktyg
 • i tydlig samverkan med verksamheten säkerställa och utveckla digitala lösningar inom GIS
 • stötta beställares kravställning genom prototyping och säkerhetsställa att utvecklad lösning blir användbar för verksamheten
 • arbeta agilt i ett utvecklingsteam tillsammans med tre till sju personer
 • i slutet av sprinten visa upp och demonstrera det du utvecklat för berörda beställare och andra intressenter
 • kontinuerligt förbättra det agila arbetssättet och vår systemutvecklingsmodell tillsammans med kollegorna
 • effektivisera och stärka digitaliseringen mellan GIS, mätning och hydraulisk modellering 
 • arbeta för att förverkliga VA SYDs GIS-strategi med målet att GIS är en naturlig del av våra processer och används strategiskt för vårt kontinuerliga förbättringsarbete

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du både friskvårdsbidrag och möjlighet att träna en timme i veckan på arbetstid. Du kommer till en enhet med ett viktigt uppdrag och driv att utveckla VA SYD framåt. Hos oss får du arbeta i en grupp av likasinnade GIS fantaster. Du får mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling.

Vem är du?

Då arbetsuppgifterna kräver förmågan att samarbeta i olika projekt, lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i tjänsten måste du vara engagerad, ansvarstagande, lösningsorienterad, analytisk, gilla teknisk problemlösning och trivas med att arbeta i team. Det behöver vara lätt för dig att kommunicera på ett öppet och positivt sätt. Du ska även ha viljan att arbeta utifrån vår miljöidentitet och kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som;

 • är civilingenjör (eller har motsvarande högskoleutbildning inom systemutveckling, datateknik eller datavetenskap, alternativt likvärdig kunskap)
 • har baskunskaper inom GIS
 • har erfarenhet av digitaliserings- och/eller systemutvecklingsarbete (exempelvis SCRUM eller annan agil metodik)
 • har erfarenhet inom utvecklingsarbete (med GIS, databasutveckling, SQL och/eller FME)
 • har förmågan att uttrycka dig väl på svenska och engelska (tal och skrift)
 • är svensk medborgare (tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)

Utöver detta är det meriterande ifall du har kunskaper i konfigurering av Digpros GIS-applikationer. Det är en fördel att ha erfarenhet inom Oracle och/eller databasadministration, samt kunskaper inom databasutveckling med moderna tekniker och GIS.

Välkommen med din ansökan!
 

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Liknande jobb

Liknande jobb