Tekniker - Telekommunikation

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 13 januari 2021
Stängs
den 15 februari 2021
Ref:
23161
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, söker Tekniker inom Telekommunikation. Tjänsten har placering vid Genomförandeenhet Väst, med arbetsort Örebro.

Om Verksamheten
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

FMTIS Genomförandeenhet Väst har avdelningar på orterna Halmstad, Göteborg, Karlsborg, Skövde, Såtenäs och Örebro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Självständigt eller i arbetslag utföra felavhjälpning och underhåll av Försvarsmaktens Telenät och Teknisk kommunikationsutrustning
 • Arbetet utförs i huvudsak på Försvarsmaktens obemannade anläggningar varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer.
 • Arbetet utförs till del på hög höjd/mastarbete

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB, samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med inriktning mot El/Tele eller motsvarande kunskaper inhämtade genom meriterande tjänstgöring
 • Godkänd läkarundersökning för arbete på hög höjd
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
 • Lägst B- körkort

Meriterande
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens Telesystem
 • Erfarenhet av arbete på radiolänkar och transmissionsutrustning
 • Erfarenhet av arbete på hög höjd
 • Godkänd för klättring på hög höjd
 • BE- och CE-körkort

Personliga egenskaper
Du är öppen och social samt har en bra samarbetsförmåga, samtidigt som du kan ta eget ansvar och agera självständigt. Du är serviceinriktad, stresstålig och har god analytisk förmåga samt utför uppgifter med hög kvalitet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsort: Örebro.

I Försvarsmakten benämns befattningen som Teleingenjör FTN.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Under provanställningen kommer behörighetsutbildning för arbete på hög höjd, "Torn- och mast" att genomföras. För fast anställning krävs godkänt resultat.

Arbetet medför även krav på resor i tjänsten, såväl inrikes som systemstödsresor utomlands.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av avdelningschef Anette Karlsson, 0510 - 47 72 53. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson, 019 - 39 35 00 (vxl)

Fackliga representanter

OFR/S Martin Sparr
SACO Mika Laitanen
SEKO Mats Felix
OFR/O Håkan Larsson
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel på telefonnummer 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-02-14. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb