CGI

Backup Specialist/Tekniker

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm, Bromölla, , Sweden
Annonserat
den 14 januari 2021
Stängs
den 15 mars 2021
Ref:
J0121-0116
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi till framgång för våra kunder. Vi är ett globalt företag med lokal närvaro, finns i 40 länder med 77 000 medarbetare varav närmare 5000 i Sverige och på 30 orter. Kombinationen av global och lokala närvaro ger nöjda kunder men öppnar också upp för många och flexibla utvecklingsvägar för våra anställda.

Just nu söker vi en Tekniker till vår backuptjänst, där du i rollen kommer agera som SME (Subject Matter Extert) inom Dataprotection och vara en central medlem i ett litet och effektivt team som ingår i en stor produktionsenhet i vår outsourcing verksamhet.

Framtida arbetsuppgifter
Som tekniker kommer du arbeta i vår centrala backuptjänst med enterprise produkter som t.ex. DELL EMC Data Protection Suite. Ditt fokus kommer vara att managera de backendsystem som körs samt hantera tjänstens processer. Vid behov stöttar vi de produktionsteam som hanterar backup/restore processer hos våra klienter eller andra tjänster.

I dina arbetsuppgifter ingår:
• Teknisk och administrativ hantering av tjänstens backend komponenter och processer, t.ex:
o Installation & Configuration Management
o Patch Management
o Capacity & Lifecycle Management
o Incident, Problem & Change management
• Driva förbättringsarbete i det som rör tjänsten, t.ex. rapportering, automation, processen, kvalité och verktyg.
• Bistå Tjänsteansvarig med expertis inom Dataprotection området samt tjänstens utveckling.
• Omvärldsbevakning.

Tjänstens placering är i Bromölla eller Stockholm. Är du rätt person kan placering på annan ort vara av intresse. Resor kan då behövas vid behov.

Är du den vi söker?
För att lyckas i rollen som backuptekniker söker vi dig som har tekniskt intresse och som förstår vikten av kvalité och effektivitet. Vi vill du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Erfarenhet från DELL EMC Data Protection Suite, särskit DataDomain och NetWorker är av vikt. Du kan flytande svenska och engelska.

Vi önskar gärna att du har erfarenhet från/inom:
• Dataprotection generellt, gärna i stora miljöer.
• Managering av DELL EMC produkterna Data Domain, NetWorker och Avamar.
• Backup och Restore hantering av OS, t.ex. Linux/Windows/Vmware/HyperV/Iseries etc.
• Backup och Restore hantering av Applikatoriska system, t.ex. SQL, Oracle.
• Erfarenhet av andra produkter inom Dataprotection är positivt, t.ex. Veem, ComVault.

Vad vi erbjuder
På CGI vet vi att framgång är att gå framåt tillsammans. Vi vet att vägen till framgång går via tillit och samarbete. Vi bygger inte bara framgång och stolthet, varje dag bygger vi varandra våra kunder och vår verksamhet. CGI grundades just så, genom en dröm om att skapa ett företag där alla ska trivas och vara med att bygga framtiden. Vi håller fortfarande drömmen levande genom att uppmuntra egna initiativ och låter olika åsikter ta plats eftersom vi vet att de bästa idéerna föds i mötet mellan olika infallsvinklar.

Vill du jobba tillsammans med oss?
Vi ser fram emot att höra från dig! Och om det fortfarande finns något du undrar över, skicka gärna din fråga till Daniel Jensen, daniel.jensen@cgi.com.

Ansök till tjänsten senast 2021-03-12.
Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb