E-hälsomyndigheten

Cybersäkerhetsspecialist till E‑hälsomyndigheten

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 15 januari 2021
Stängs
den 7 februari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du jobba med cybersäkerhet på en växande myndighet?

E-hälsomyndigheten söker nu en cybersäkerhetsspecialist till Stockholm. Säkerhetsfunktionen är en del av enheten arkitektur och säkerhet inom avdelningen Digitalisering.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom cybersäkerhet med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Du kommer att vara en viktig del i utvecklingen av myndighetens cybersäkerhet och du:

Leder och genomför riskanalyser och granskningar kopplade till cybersäkerhet Informerar om och utbildar i IT- och Informationssäkerhet.
Bidrar till utvecklingen av myndighetens IT-säkerhetsarkitektur
Stödjer utredningar, förstudier, projekt och förvaltning inom cybersäkerhet

Du kommer jobba ihop med övriga säkerhetsspecialister i linjeverksamhet. Största delen av dina arbetsuppgifter genomför du i nära samarbete med våra förvaltnings- och projektteam, vilka är tvärdisciplinära team som innefattar roller så som verksamhetsspecialister, produktägare, utvecklare, testare, kravanalytiker, lösnings- och mjukvaruarkitekter.

Din arbetsinsats kommer att öka säkerheten nationellt för till exempel patienter samt personal inom vård och apotek. Som ung myndighet med växande och samhällsviktigt uppdrag är det av yttersta vikt att vi kontinuerligt anpassar vår säkerhetsnivå för att leverera patientsäkra, användbara lösningar. Här kommer du spela en viktig roll i att påverka kulturen och arbeta för ökad säkerhet i våra produkter och tjänster.

Vi söker dig som har:

Relevant akademisk utbildning med inriktning säkerhet eller likvärdig utbildning eller genom arbete förvärvad kunskap.
Minst två års erfarenhet av arbete med cybersäkerhet inom organisationer med säkerhetskritisk verksamhet

Erfarenhet av ISO 27001, samt om relevanta dataskyddslagar Goda kunskaper i svenska (skrift och tal)

För att trivas och göra ett bra jobb behöver du vara självgående och kvalitetsmedveten. Du har en stor pedagogisk insikt, helhetssyn och en mycket god samarbetsförmåga.

Meriterande för tjänsten är:

Erfarenhet av cybersäkerhetsarbete inom myndighet och/eller inom vård- och omsorgssektorn Certifieringar som CISA, CISM, CISSP eller liknande
Erfarenhet av arbete inom säkerhetsramverk/cyberskyddsmetoder som NIST, CIS20 och COBIT Erfarenhet av att applicera säkerhet i mjukvaruutveckling

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Myndigheten befinner sig i en fas där vi i samverkan med andra aktörer tar fram flera nya produkter och gränssnitt. Det tillkommer därför nya spännande
e-tjänster riktade till Sveriges invånare, personal inom vård, apotek. I och med att myndigheten lanserar nya tjänster och utvecklar befintliga har vi många spännande säkerhetsuppgifter, vilket ger dig möjlighet att ständigt utvecklas. Du får även möjlighet att utbildas och vara en del av nätverk inom och utom myndigheten.

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e- hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Stockholm, arbetet kan innebära tjänsteresor.

Du ansöker rollen genom att skicka in ditt CV och personliga brev.

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av chef, Johan Palmqvist tel 010- 1060726, Cecilia Andersson, HR- specialist tel 010-10 60 834, Emmeli Gross, Saco tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST tel 010-458 62 90.

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med CV och personligt brev senast den 7 februari 2021!

I ditt personliga brev ber vi dig beskriva dina erfarenheter och kunskaper som matchar den kompetens vi efterfrågar. Du som väljer att ansöka med ditt engelska CV, får gärna skriva ditt personliga brev på svenska.

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se
Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från

rekryteringsföretag och annonssäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb