Nätverkstekniker, Stockholm

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 15 januari 2021
Stängs
den 16 februari 2021
Ref:
23184
Kategori
Nätverk
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmakten - Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten "så att livet kan fortsätta som vanligt"?

Befattningen erbjuder
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och individuella karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid samt ersättning för träningskläder och startavgifter.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.


Om enheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Ledningsstödsenheten är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.
Ledningsstödsenheten har en avdelning som arbetar med drift och underhåll inom server och nätverk där denna tjänst ingår. Vi arbetar processorienterat med stöd av ITIL.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat.
Arbetsuppgifterna består i första hand i att genomföra dagliga driftåtgärder, incidenthantering samt driftsättning av ny nätverksutrustning.
Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler på Gärdet i Stockholm. Du kommer att arbeta tillsammans i en grupp som sköter nätverket för ett flertal system vilket gör att det är viktigt att ha bred kunskap och du ska vara beredd att arbeta med varierande arbetsuppgifter. En stor del av våra uppdrag bedrivs i projektform där du förväntas agera som teknisk rådgivare och delprojektledare.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot nätverk och datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga.
  • Goda kunskaper om Ciscos switchar och routrar eller motsvarande kunskaper inom andra fabrikat av nätverksprodukter.
  • Aktuell och relevant erfarenhet av installation och konfiguration
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift.
  • Körkortsbehörighet B är krav för tjänsten.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt intresse av och förståelse för IT. Ett personligt engagemang väger tyngre än formella utbildningar.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se ).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: heltidstjänst
Arbetsorten: Stockholm
I Försvarsmakten benämns tjänsten Driftingenjör
Tillträde snarast enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef, avdelningschef, Jesper Backman, 076 610 32 72

Information om rekryteringsprocessen
HR-generalist Maria Viitasalo, 08-788 75 00

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman
SEKO Matz Felix
OFRS Martin Sparr
OFRO Johan Boo-Nästvall
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-02-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb