IT- och digitaliseringsarkitekt till Ateas kontor i Sundsvall / Östersund

Rekryterare
Atea
Plats
Sundsvall / Östersund
Annonserat
den 8 oktober 2020
Stängs
den 23 februari 2021
Ref:
147595
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget?Drivsduavatt utveckla verksamheter med hjälp av nyatekniska lösningar? Då kan det här vara drömtjänsten för dig! Vi söker just nu dig som vill jobba somIT- ochdigitaliseringsarkitekt hos oss på Atea tillsammans med våra kollegor och kunderiSundsvall och Östersund. Som strategisk rådgivare kommer du att arbeta tillsammans med våra kunderochuppdragets längd, omfattning och komplexitet varierar. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som vill mer, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi. 

Om oss

På kontoren i Sundsvall och Östersund arbetar ett 70-tal kollegor i en unik kombination av kompetenser. Tillsammans med våra kunder arbetar vi för att effektivisera verksamheter genom att nyttja de möjligheter som digitaliseringen erbjuder. Våra förmågor omfattar design, implementation och förvaltning av infrastrukturlösningarförsåväl datacenter somden personliga arbetsplatsen. Med hjälp av våra verksamhetsutvecklare och förändringsledare skapar vi förutsättningar för att tillsammans med våra kunder bygga en digital framtid med säkerhet och hållbarhet i fokus.

"Att få skapa sin egen framtid är en viktig del i mitt liv och framförallt arbetsliv. Som IT-arkitekt är jag dessutom med och skapar både min egen och kundernasframtidpå ett sätt som är väldigt tillfredsställande. Här får jag till fullo använda alla verktyg, all erfarenhet och kompetens som jag samlat på mig under åren för att hjälpa våra kunder ta nästa kliv. Att hjälpa dem med sin kommande strategi eller identifiera de verkliga behoven hos verksamheten, ta steget ut eller vidare ut i molnet eller vidareutveckla sin digitala transformation kräver både förståelse kring tekniken, organisationen, människanmen ävenfingertoppskänsla. Det är helt enkelt en väldigt rolig och utvecklande roll som man inte ångrar att man klivit in i." -Jenny Sandberg, IT-arkitekt Örnsköldsvik

Din roll i laget

I rollen somIT- och digitaliseringsarkitekt kommer du att agera rådgivare åt våra kunder och driva utvecklingen av deras digitala transformation. Du kommer vara med och driva strategiska planer som sträcker sig bådepåkort och lång sikt och därmed möjliggör kundernas förflyttning. Du kommerhos våra kunderledaworkshops, föreläsningar och intervjuer med syfte att fånga inbehov och omsätta dessai konkreta förändringsförslag som ligger i linje med vision och mål. Dina kontaktytor hoskundvarierar men är i de flesta fallIT-chefer, IT-strateger, VD, ekonomichef osv. I rollen kommer du att samarbeta med dina kollegor på kontoren i Sundsvall och Östersund, andra resurser inom Atea och inte minst med de andra arkitekterna runtom i landet.Det finns ett stort mått av frihet i rollen, där du styr din tid på det sätt du anser bäst för att nå dina, Ateas och kundens mål. Hos oss erbjuds en utmanande och utvecklande roll där vi utgår från dig och dina styrkor. 

Vad söker vi hos dig?

För att lyckas i rollen är dina personliga egenskaper avgörande. Du är affärsmässig med god förståelse för både verksamhet, ekonomi och affärer. Du har erfarenhet av att skapa, etablera och underhålla långvariga relationer och drivs och motiveras av att nå såväl kundernas som Ateas mål och vision. Rollen kräver mycket god förmåga att sammanfatta, formulera och uttrycka dig i såväl tal som skrift. Du är van att utforma rapporter, presentationer och beslutsunderlag anpassat för olika målgrupper och intressenter. 

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur med framåtanda, humor och kamratskap. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg tack vare modiga medarbetare. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart. 

Vill du bli en del av Ateaslandslag?

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänstens innehåll eller hur det är att arbeta på Ateaär du välkommen att kontaktaGabriella Norberg, PlatschefSundsvallvi a gabriella.norberg@atea.se eller 070-210 45 96eller Jenny Sandberg, IT-arkitekt Örnsköldsvikvia jenny.sandberg@atea.se eller073- 862 27 88.Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!