It-specialist med fokus på Linux

Rekryterare
Atea
Plats
Göteborg
Annonserat
den 21 september 2020
Stängs
den 29 mars 2021
Ref:
147583
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Brinner du för Linux? Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea AMS i Göteborg dig som vill jobba som specialist med fokus Linux.

Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Vill du vara med och bygga Sverige med it med oss?

Din roll i laget

Oavsett om kunden vill outsourca delar av eller hela it-driftenär vi på AMS, Atea Managed Services, våra kunders driftpartner där vi tillsammans med kund kontinuerligt utvecklar och ökar effektiviteten i it-organisationen vilket leder till att frigöra tid för våra kunder så de kan fokusera på sin kärnverksamhet.

Vi på AMS Operations har ett uppdrag att leverera en stabil och kostnadseffektiv tjänsteleverans. Det innebär såväl leveranser från eget datacenter som fjärrdrift av lokala installationer ute hos våra kunder.

I rollen som it-specialist kommer du att ta ansvar för hela eller delar av våra kunders it-miljö genom att svara på tekniska frågor, göra installationer samt övervaka deras driftmiljö och system. Genom logiskt tänkande och felsökningsmetodik kommer du att säkerställa driften inom it hos våra kunder. Du kommer också att bidra och ge stöd med din tekniska kunskap till våra kunders utveckling inom it genom att sätta in dig i deras verksamhet och förstå den ur ett it-perspektiv.

Dina huvudsakliga uppgifter:
  • Leverans- och driftförvaltning genom felsökning, installation och uppgradering, övervakning och förbättring
  • Kund- och leveransutveckling, vägleda och bidra till kunders utveckling inom it
  • Samarbete genom olika tjänsteleveransfunktioner
  • Operation aktiviteter baserat på ITIL best practice.

I arbetet kan det även förekomma beredskap.

Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder. Operations består av en härlig mix med olika bakgrunder och kompetenser. Gemensamt för oss alla är att vi jobbar som ett lag för att ge våra kunder bästa support och stödja deras utveckling framåt, med Sveriges bästa kundnöjdhet som mål och här kommer du bli en nyckelspelare.

Vad söker vi hos dig?

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som it-specialist på AMS ser vi att du är en person som alltid sätter kunden i fokus, är lösnings-orienterad och levererar på tid men även tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Du planerar ditt arbete i förväg samt organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Hög motivation och jobbfokus präglar ditt arbetssätt och du söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du är flexibel och gillar att förutsättningarna ständigt förändras och du kan snabbt anpassa dig till nya situationer.

För att lyckas i tjänsten som it-specialist inom Linux bör du ha :
  • Goda kunskaper inom Linux OS t.ex. Red Hat, CentOS, Ubuntu
  • Några års erfarenhet inom datacenter; operations eller/och monitoring
  • Erfarenhet av metodisk felsökning och felavhjälpning av server, nätverk, datorer och kringutrustning

Meriterande är om du har erfarenhet av:
  • Programmering t.ex. python, ansible och perl
  • Databaser t.ex. oracle, postgres, mongodb och mysql
  • Windows Server

Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift samt har B-körkort.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kalpana Begum, funktionschef, via kalpana.begum@atea.se alternativt telefonnummer 031-744 51 16. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.