It-tekniker till Ateas driftenhet

Rekryterare
Atea
Plats
Göteborg
Annonserat
den 15 januari 2021
Stängs
den 30 januari 2021
Ref:
147791
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Vill du arbeta brett med it och vara ett viktigt stöd till våra kunder? Atea Göteborg fortsätter att växa och vi söker just nu dig som vill jobba som it-tekniker på vår driftenhet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Oavsett om kunden vill outsourca delar av eller hela it-driftenär vi på AMS, Atea Managed Services, våra kunders driftpartner där vi tillsammans med kund kontinuerligt utvecklar och ökar effektiviteten i it-organisationen vilket leder till att frigöra tid för våra kunder så de kan fokusera på sin kärnverksamhet.

Vi på AMS Operations har ett uppdrag att leverera en stabil och kostnadseffektiv tjänsteleverans. Det innebär såväl leveranser från Ateas eget datacenter, som fjärrdrift av lokala installationer ute hos våra kunder och/eller kundägd datacenter. Närheten till vår kund är viktigt då vi tillhandahåller tjänster i kundägd datacenter. I arbetet kan det även förekomma beredskap. Läs mer om AMS här .

I rollen som it-tekniker kommer du att ta ansvar för hela eller delar av våra kunders it-miljö genom att svara på tekniska frågor, göra installationer samt övervaka deras driftmiljö och system. Genom logiskt tänkande och felsökningsmetodik kommer du att säkerställa driften inom it hos våra kunder. Du kommer också att bidra och ge stöd med din tekniska kunskap till våra kunders utveckling, genom att sätta in dig i deras verksamhet och förstå den ur ett it-perspektiv.

Dina huvudsakliga uppgifter:
 • Leverans- och driftförvaltning genom felsökning, installation och uppgradering, övervakning och förbättring
 • Kund- och leveransutveckling, vägleda och bidra till kunders utveckling inom it
 • Samarbete genom olika tjänsteleveransfunktioner
 • Operation aktiviteter baserat på ITIL best practice.

Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder. Operations består av en härlig mix med olika bakgrunder och kompetenser. Gemensamt för oss alla är att vi jobbar som ett lag för att ge våra kunder bästa support och stödja deras utveckling framåt, med Sveriges bästa kundnöjdhet som mål och här kommer du bli en nyckelspelare.

Vad söker vi hos dig?

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som it-tekniker på AMS ser vi att du är en person som alltid sätter kunden i fokus, är lösningsorienterad och levererar på tid men även tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Du planerar ditt arbete i förväg samt organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Hög motivation och jobbfokus präglar ditt arbetssätt och du söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du är flexibel och gillar att förutsättningarna ständigt förändras och du kan snabbt anpassa dig till nya situationer.

För att lyckas i tjänsten som it-teknikerbör du ha följande kompetens:
 • Ett gediget intresse för felsökning, optimering och felavhjälpning
 • Goda kunskaper inom drift och förvaltning t.ex. lagringslösningar, backup/restore och VWware
 • Goda kunskaper inom Linux OS och Windows Server
 • Meriterande:
  • Erfarenhet inom programmering t.ex. python och ansible
  • Erfarenhet av databaser t.ex. postgres, mongodb och Oracle
  • ITIL certifiering
 • Behärskar både svenska och engelska.
 • B-körkort.

Vill du bli en del av landslaget?
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kalpana Begum, Funktionschef Operations, via kalpana.begum@atea.se alternativt telefonnummer 031 - 744 51 16. Tjänsten är en tillsvidareanställning, placering på vårt kontor i Mölndal. Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb