It-säkerhetsspecialist till Riksdagsförvaltningen

Rekryterare
Sveriges Riksdag
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 januari 2021
Stängs
den 18 februari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Önskar du ett utvecklande och varierande arbete i en modern it-miljö som ligger i teknikens framkant? Som it-säkerhetsspecialist i Riksdagsförvaltningen arbetar du i en spännande och samhällsviktig verksamhet där säkerhet i kombination med användar­vänlighet ligger i fokus. 

Dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag ingår att arbeta med it-säkerhetskrav vid upphandlingar, utreda it-säkerhetsincidenter och samordna säkerhetsgranskningar, inklusive uppföljning. I arbetet ingår även omvärldsbevakning. Du kommer att ha ett nära samarbete med it-säkerhetsansvarig och en virtuell it-säkerhetsgrupp som består av fyra it-säkerhetsspecialister. Säkerhet är en viktig komponent inom alla initiativ och spelar en stor roll inom förvaltningen. Rollen som it-säkerhetsspecialist innebär ett nära samarbete med övriga verksamheter inom it-avdelningen och informationssäkerhetsfunktionen på säkerhetsenheten samt täta kontakter med alla riksdagens användargrupper. Arbetet har också ett stort pedagogiskt inslag i form av utbildningar, både i projekt och ute i verksamheten.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom it-säkerhet eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har minst fem års erfarenhet av it-säkerhetsarbete och gedigen erfarenhet av komplexa it-miljöer.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

  • logganalys/SIEM
  • informationssystem som används för säkerhetskänslig verksamhet
  • liknande arbetsuppgifter från en statlig myndighet.

Som person har du integritet och hög säkerhetsmedvetenhet. Du har en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och kan skapa förståelse för it-säkerhet och it-säkerhetsskydd på olika nivåer. Du är strukturerad och självgående i ditt arbete. Förmåga att samarbeta i grupp är en förutsättning för att du ska lyckas i din roll. Du trivs med att arbeta i en kunskapsorienterad miljö tillsammans med engagerade kollegor. Det krävs att du är flexibel och kan hantera varierande arbetsuppgifter, stundtals under tidspress. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket i detta fall ställer krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning. Riksdagsförvaltningen tillämpar provanställning.

Vi erbjuder dig

Riksdagsförvaltningens it-avdelning är en central del i det stöd som ges till kammaren, till riksdagens ledamöter, partikanslierna och till medarbetarna inom förvaltningen. It-avdelningens stöd är också ett viktigt inslag i kommunikationen med allmänheten. It-miljön ligger i teknikens framkant, och säkerhet i kombination med användar­vänlighet är i fokus.

I Riksdagsförvaltningen får du jobba med stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter nära demokratins kärna. Här får du yrkesmässiga utmaningar och bra villkor kring semester, tjänstepension, föräldraledighet och kompetensutveckling. I riksdagens lokaler finns gym och träningslokal med olika träningspass varje dag. Vi strävar efter att våra medarbetare ska ha en bra balans mellan jobb och fritid.

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid

Referensnummer: 590-2020/21

Övrigt

Riksdagsförvaltningen har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber sig alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontakta oss 

  • Robert Mungenast, enhetschef, 08-786 58 26

  • Peter Eliasson, it-säkerhetsansvarig, 08-786 49 66

Fackliga representanter

  • Lars Eriksson, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

Liknande jobb

Liknande jobb