FRA

Enhetschef med passion för programvara

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 18 januari 2021
Stängs
den 7 februari 2021
Ref:
2632539
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en chef till en av enheterna på vår tekniska avdelning. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Den tekniska avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar samt sköter drift och förvaltning av system och tjänster. Nu söker vi en chef till en av våra enheter med inriktning mot system för teknisk signalspaning.

Som enhetschef ansvarar du för att leda, planera och driva enheten avseende verksamhet, personal, arbetsmiljö och budget i enlighet med avdelningens processer och uppsatta mål. Du har ett nära samarbete med produkt- och projektledare samt med övriga enhetschefer i verksamhets- och personalfrågor. Du ingår i kontorets ledningsgrupp och förväntas aktivt delta i verksamhetsutveckling för kontor och avdelning genom att identifiera och företräda behov som finns i verksamheten. Som enhetschef rapporterar du till kontorschefen.

Genom operativ arbetsledning, utvecklar och motiverar du dina medarbetare samt säkerställer att arbetsmiljön inom enheten är stabil och trivsam. I detta ingår även kompetensförsörjning och kompetensutveckling anpassad efter verksamhetens mål och behov, på kort och lång sikt. Rekrytering, planering och introduktion för nya medarbetare tillsammans med löpande uppföljningar, lönesättning, coachande medarbetar- och utvecklingssamtal utgör en viktig del av rollen.

Du är ansvarig för tekniska leveranser av system och tjänster inom verksamhetsområdet samt leder arbetet med förvaltning och i förekommande fall domänspecifik drift av system och tjänster inom verksamhetsområdet. Att skapa, utveckla och upprätthålla rutiner och förutsättningar för leverans mot tekniska projekt utgör också en del av ansvaret.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Vi ser att du har en akademisk examen med teknisk inriktning alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Vi ser det som meriterande om du har en examen motsvarande civilingenjör eller högskoleingenjör. Rätt person för tjänsten har erfarenhet av arbetsledning och personalansvar. Vi ser också att du har kunskap om drift och förvaltning av IT-system samt har kunskap om systemutveckling.

Det är en fördel om du har haft ekonomiskt ansvar, arbetat med projektledning eller arkitektur och systemdesign, rekrytering och/eller har erfarenhet av att delta i ledningsgrupp. Vi ser det också som meriterande om du jobbat med agila metoder och arbetssätt som Scrum, Kanban och DevOps och gärna utvecklat i exempelvis Java, JavaScript eller C#. För tjänsten är det även en fördel med erfarenhet av IT-säkerhetsfrågor och erfarenhet från underrättelsearbete.

I övrigt ska du ha goda kunskaper i både svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Du är

Rätt person för tjänsten är skicklig på att leda och engagera andra mot enhetens mål. Som enhetschef förväntas du ha lätt för att med ett realistiskt perspektiv anpassa dig till ändrade förutsättningar och samtidigt upprätthålla motivation och effektivitet oavsett med- eller motgångar. Du visar på gott omdöme och beslutsamhet i avvägningar och prioriteringar. Som person har du ett förtroendeskapande förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

Du är noggrann och väl medveten om verksamhetens mål, är den som tar initiativ och sätter igång aktiviteter och ser till att dina och enhetens resultat håller hög kvalitet. Rollen ställer höga krav på förmåga att kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett strukturerat sätt för att hålla uppsatta deadlines. Då tjänsten innefattar många kontakter krävs det att du har en tydlig kommunikativ förmåga samt lätt för att skapa och underhålla relationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter och träningspass.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Thomas Johansson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-02-07.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb