Svenska kraftnät söker en erfaren nätplanerare inom fibernät och telekommunikation

Plats
Sundbyberg (Stad), Stockholm
Annonserat
den 25 januari 2021
Stängs
den 22 februari 2021
Kategori
It-arkitekt, Nätverk
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät äger och utvecklar ett rikstäckande fiberoptiskt kommunikationsnät som används för att styra och övervaka det samhällsviktiga transmissionsnätet för el.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill ha en nyckelroll i planeringen och det strategiska arbetet med det samhällsviktiga fiber- och telekommunikationsnätet.

Om tjänsten

Som nätplanerare inom fiber och telekommunikation har du ett självständigt och ansvarsfullt arbete där du strävar efter att ta fram de bästa tekniska lösningarna inom ditt ansvarsområde, allt för att säkerställa att styrningen och övervakningen av det svenska transmissionsnätet har en hög tillgänglighet och driftsäkerhet.

Som nätplanerare tillhör du Telekommunikationsenheten som ansvarar för drift, utbyggnad och utveckling av Svenska kraftnäts rikstäckande fiberoptiska kommunikationsnät med tillhörande aktiva teknikplattformar och lösningar såsom SDH, WDM och olika typer av taltelefoni. Enheten telekommunikation är idag 19 medarbetare bestående av bland annat nätplanerare, projektledare och teknikspecialister. Enheten ansvarar även för externa uthyrningen av svartfibertjänster till den publika telekommarknaden där kunderna främst är teleoperatörer, elnätsaktörer samt datacenters.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. I tjänsten förekommer inrikesresor.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som nätplanerare kommer du främst att ansvara för planering och strategier kring utbyggnad och förändringar i Svenska kraftnäts fiberoptiska kommunikationsnät med tillhörande telekomutrustning.

Du deltar i utredningar om förändringar i transmissionsnätet för el som har påverkan på det fiberoptiska nätet och aktivt telekommunikationsnät och i sådana sammanhang är ditt ansvar att säkerställa att fibernätet och telekommunikationen beaktas på bästa sätt.

Tjänsten kommer även att innefatta att:

  • Agera lösningsarkitekt i IT-projekt, externa kundleveranser och övriga initiativ där tele- och datakommunikation på fibernivå ingår.
  • Driva förbättringsaktiviteter inom ditt ansvarsområde, både av teknisk och processorienterat slag.
  • Planering och prioritering av projekt och initiativ som påverkar det fiberoptiska nätet.
  • Som nätplanerare har du en central roll i det strategiska arbetet inom området och är en viktig länk mellan IT-verksamhet och elsystemet. I rollen samarbetar du med många interna och externa intressenter och leder arbetet med att skapa hållbara och kreativa lösningar i en samhällsviktig infrastruktur.

Din bakgrund

Du har examen inom data/IT eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer är likvärdig. Vidare har du:

  • 10 års relevant arbetslivserfarenhet med dokumenterat stort eget ansvar, varav minst 5 års erfarenhet av strategisk nätplanering.
  • Goda kunskaper om planering av fiberoptiska nät av typen långdistans.
  • B-körkort, rollen innebär i viss mån besök av anläggningar och projekt ute i landet
  • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillämpning av fiber- och telekommunikationslösningar inom kraftbranschen, praktiskt arbete med fibernät i fält eller av rollen lösningsarkitekt.

Dina personliga egenskaper

Då du arbetar i gränslandet mellan IT och elsystemet är det nödvändigt att alltid arbeta utifrån en helhetssyn, du hanterar utan svårigheter flera olika samtidiga perspektiv och intresseområden och försöker finna den bästa lösningen för helheten. Du är kreativ i ditt arbetssätt och hittar gärna nya lösningar och infallsvinklar för att lösa dina uppgifter, detta då rollen innefattar att bidra till utvecklingen inom området.

Ditt omdöme är gott och du gör mogna och korrekta avvägningar och prioriteringar. Du kan utan problem väga samman komplex information och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Rollen kräver att du är självgående och är van att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter, du strukturerar upp ditt arbete och levererar enligt överenskommelser. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens kunskap och infallsvinkel för att skapa förståelse och samsyn.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?
Kontakta gärna rekryterande chef Julia Möhlnhoff, tel. nr. 010-475 83 43 alternativt Rekryterare Sara Bäckström, tel. nr. 010-475 97 71. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 15 februari 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Liknande jobb

Liknande jobb