Lösningsarkitekt

Rekryterare
PTS
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 januari 2021
Stängs
den 25 februari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du lösningsarkitekt och tycker att det låter spännande att driva PTS it-infrastruktur framåt? Är du också rätt person för att vara en sammanhållande kraft och stötta PTS utvecklingsteam? Då har vi en tjänst för dig!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

PTS avdelning för verksamhetsutveckling söker nu en lösningsarkitekt för en tillsvidareanställning.

Vad ska jag arbeta med?

Som lösningsarkitekt får du en nyckelroll i PTS förändringsresa där digitaliseringsarbetet ligger i fokus. Du ansvarar du för att it-lösningar realiseras på ett korrekt sätt i enligt med verksamhetens krav. Du säkerställer att it-arkitektur och förändringar i densamma uppfyller relevanta säkerhetskrav och ”best practice”. Som lösningsarkitekt är du en sammanhållande kraft för att arbeta fram och driva infrastrukturen framåt samt stöttar utvecklingsteamen.

Du har också en självklar roll i arbetet med att skapa, dokumentera, leverera och upprätthålla PTS it-arkitektur.

Andra specifika ansvarsområden:

  • ansvarar tillsammans med systemarkitekt/systemutvecklare för att säkerställa att de tekniska lösningarna utgår från och integreras med verksamhetsarkitekturen.
  • ansvarig för helhetslösningens arkitekturella vyer, där exempelvis integration är ett av de viktigaste perspektiven.
  • ansvara för infrastruktur som matchar organisationens behov, med andra ord att designa och optimera det möjliggörande IT-landskapet.
  • vara drivande i den tekniska utvecklingen och hålla dig uppdaterad kring ny teknik och nya möjligheter.

Vem söker vi?

Vi söker dig med:

  • akademisk examen med inriktning mot it eller har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • certifieringar inom it-arkitektur eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • mycket goda kunskaper inom it-infrastruktur, säkerhet- och molnlösningar
  • mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda projekt och kravställning inom it-infrastruktur och drift och/eller har dokumenterad kunskap om ramverk och metoder för att utforma tekniska lösningar. 

Vi ser också positivt på om du har erfarenhet av it-säkerhetsfrågor och olika typer av säkerhetslösningar. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att lyckas i rollen som lösningsarkitekt är du metodisk och lösningsorienterad. Du är analytisk och tycker om att arbeta tillsammans med andra samtidigt som du är noggrann.

Var på PTS ska jag jobba?

Avdelningen för verksamhetsutveckling samordnar och integrerar myndighetens alla frågor om verksamhetsutveckling och digitalisering. Avdelningen består av enheterna processutveckling, it-utveckling, samt it-drift.

Enheten för it-drift samlar ansvaret för PTS it-drift, it-stöd och it-säkerhet. Enheten ansvarar även för att tillsammans med enheten för it-utveckling samordna, planera och driva PTS strategiska it-utveckling.  Digitaliseringsarbetet är i fokus och vi har som ambition att kunna utnyttja framtidens teknologier för att på bästa sätt utveckla verksamheten. Då myndighetens ansvarsområde är brett har PTS en stor mängd olika e-tjänster, flera webbplatser och verksamhetssystem baserade på såväl standardsystem som egenutvecklade lösningar.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass. För anställning krävs därför en godkänd säkerhetsprövning i enlighet med 3 kap. 1–3 §§ säkerhetsskyddslagen (2018:585).

För mer information kontakta enhetschef Johan Palén på telefonnummer 08-678 57 07 eller HR-specialist Camilla Denijs, 08-678 58 01.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.

Liknande jobb

Liknande jobb