Sensor-tekniker

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Ronneby, Blekinge län, Sverige
Annonserat
den 25 januari 2021
Stängs
den 22 februari 2021
Ref:
23220
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Syd är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Genomförandeavdelning Ronneby består av två sektioner, Tele och IT med totalt 27 anställda. Vi är placerade vid Ronneby Garnison.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglad av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Du kommer bl. a att utföra drift och underhåll på Försvarsmaktens Sensor system som är en del i övervakningen av Sveriges territorium.

Bland annat följande områden ingår i arbetet:
 • Felavhjälpning och underhåll av Försvarsmaktens Sensor system samt hissystem i master.
 • Arbetet utförs i huvudsak på Försvarsmaktens obemannade anläggningar varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer.
 • En del av arbetet utförs på hög höjd varför godkänd läkarundersökning för arbete på hög höjd måste vara utförd innan anställning.
 • Tjänsten innebär också att samverka med kollegor inom andra teknikområden samt externa leverantörer.

Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från andra och som ger många nya erfarenheter eftersom vi deltar i den militära verksamheten. Det gör vi på så sätt att vi utbildar oss i olika moment, allt från mobiliseringsteori till praktiska militära moment. Deltagande i övning kan också förekomma där vi utför våra arbetsuppgifter i uniform och under andra förutsättningar.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Godkänd 3-årig gymnasieutbildning med inriktning: El /Mekanik /Telekom eller motsvarande kunskaper gällande inriktningen förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdiga.
 • Körkort lägst B
 • God fysik.
 • Datorvana

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med Sensor/Radar - system på tex fartyg eller andra anläggningar
 • Godkänd för klättring
 • Militära förarbevis
 • BE-CE-körkort
 • Genomförd militär grundutbildning eller erfarenhet från tex Hemvärnet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande och praktiskt lagd. Du har god initiativförmåga och eftersträvar alltid att nå resultat av hög kvalité både när du arbetar tillsammans med andra och när du arbetar självständigt. Som person är du en "lagspelare" med positiv attityd. Du är driven och har högt säkerhetstänk.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vid upplysningar är du välkommen att kontakta Sektionschef Tele Christina Brehmer 0709460397.

Fackliga företrädare:

OFR/ S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

SACO Pär Lohman

Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Placeringsort: Ronneby Garnison. Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom Södra Sverige som tex Öland, Blekinge, vissa delar av Småland.

Tillträde: 1/4 -21

Anställningsform: Tillsvidare.

Anställningskategori: Civil

Sista ansökningsdag: Välkommen med din ansökan senast 2021-02-21


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb