Förvaltningsledare till MUST

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 26 januari 2021
Stängs
den 22 februari 2021
Ref:
23211
Kategori
Drift & System, Krav
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Nu får du möjligheten att bidra i vår resa mot ett förverkligande av implementation av ITIL och pm3 i en verksamhet som är kritisk för Sveriges säkerhet. Vi har inte bara förstått vikten av förvaltning, vi har även fått våra överordnade att vilja detta och beordra oss att uppfylla de mål vi föreslagit.

Om enheten
Avdelningen för krypto och IT-säkerhet söker förvaltningsledare till Nyckelförsörjningssektionen.

Arbetsuppgifter
Som förvaltningsledare inom nyckelförsörjningssektionen, etablerar och leder du förvaltningsaktiviteterna rörande ett flertal komponenter, både IT-komponenter och verksamhetsnära förvaltningskomponenter som rutinbeskrivningar, manualer, processbeskrivningar mm.

Du arbetar nära verksamheten och är väl insatt, i såväl det verksamhetsområdet komponenterna stödjer som det systemstöd och tekniska lösningar som IT-komponenterna består av. I rollen så planerar, genomför och följer du upp både vidmakthållande och vidareutveckling. Arbetsledning av systemtekniker är också en viktig del i det vardagliga förvaltningsarbetet. Du tar fram årliga förvaltningsplaner, har SLR/SLA-dialoger med verksamheten och leverantörer samt har, under verksamhetschefen, ett övergripande ansvar för att systemstödet fungerar på avsett sätt. Arbetet innebär ett stort eget ansvar med fokus på kvalitet och säkerhet. För att behålla och utveckla din kunskap genomför du kontinuerlig kompetensutveckling och omvärldsbevakning. I arbetsuppgifterna ingår att utveckla och förbättra sektionens förvaltningsprocesser.

Kvalifikationer
Du har en akademisk examen inom relevant område eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig. Du har arbetat med och styrt förvaltningsaktiviteter strategiskt efter målbild och i daglig operativ verksamhet, verksamhet som inkluderar utvecklingsaktiviteter. Du har goda kunskaper i ramverket ITIL och styrmodellen pm3. Du har även gedigen erfarenhet av praktisk proaktiv förvaltning och brinner för förändring som leder till ordning och reda. Du har arbetat med att leda och styra support, driftsättning och operativ IT-verksamhet och således hanterat hela livscykeln av verksamhetskritiska system. Du har praktisk erfarenhet av att förvaltningsplanera och ta fram förvaltningsplaner. Du har god förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande
  • Erfarenhet av DevOps och Agila metoder
  • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten eller annan statlig myndighet

Personliga egenskaper
Du har förmåga att se helheten och har lätt för att samarbeta med andra. Du är noggrann, strukturerad och kan prioritera mellan olika aktiviteter. Du gillar ordning och reda och uppskattar strukturerade processer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som vid inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten, som är placerad ute på natursköna Lovön/Drottningholm, är öppen att söka för både civil och militär personal.

Du kan läsa mer om Must och vår verksamhet här: https://www.forsvarsmakten.se/siteassets/4-om-myndigheten/dokumentfiler/rapporter/must-arsoversikt-2019.pdf

Upplysningar
Frågor om rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv "Förvaltningsledare" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO och Andreas Holmberg för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-02-21. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb