UX Designers till Atea Digital Services

Rekryterare
Atea
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 januari 2021
Stängs
den 28 februari 2021
Ref:
147806
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vi söker två UX Designers för att hjälpa oss med research, definiera, designa och optimera upplevelserna i Ateas digitala tjänster. Ni kommer att vara delaktiga i att bygga vårt nya user experience team. Teamet kommer att arbeta med produktutveckling samt äga och utveckla Ateas UX-ramverk och designsystem.
För dig är teamkänsla viktigt och du bidrar med positiv energi och skratt såväl som insikter kring arbetssätt eller de senaste designramverken. Du trivs i en ärlig och rak miljö där det är viktigt att både kunna ge och få feedback. Som person är du driven och har vana av att arbeta i komplexa användarfokuserade projekt samt driva möten och workshops. Du bör vara bekväm med alla delar i designprocessen: research, syntes, idéarbete och implementation. Några års dokumenterad erfarenhet från en större organisation är meriterande. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift. En del resor förekommer i tjänsten

UX/UI Designer

Vi söker en kreativ, empatisk och nyfiken UX/UI Designer med visuellt designfokus till vårt nya UX- team. Du är duktig på att förklara dina designval med utgångspunkt från användarinsikter och strategiska målsättningar. Ditt fokus ligger på att omvandla insikter till användarflöden, wireframes, mockups, prototyper och final design.

UX Researcher

Du är en noggrann, empatisk och nyfiken UX Designer med Research fokus. Planera, utföra och analysera kvalitativ- och kvantitativ reserach är vad du brinner för. Du kan även kommunicera dina insikter kring användarbeteenden, behov, utmaningar och motiv på relevanta sätt.

Om Atea

Atea är Sveriges ledande leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vår mission är att bygga Sverige med it, vilket innebär att hjälpa svenska verksamheter med deras digitala transformation på ett hållbart och effektivt sätt. Lyckas vi med det kan vi se till att it bidrar till en fossilfri framtid. Atea vill därför stötta samhället i att ta tillvara de möjligheter som finns och samtidigt adressera de utmaningar som branschen har. Ett sådant exempel är behovet av att minska mängden elektronikavfall där livscykelhantering är en av de viktigaste lösningarna.

Atea tar idag tillbaka ungefär en tredjedel av allt vi säljer, men vi har höjt ribban och målet är att ta tillbaka allt senast 2030. För att driva förändring behöver man jobba långsiktigt och samtidigt sätta tydliga och mätbara mål. Därför har vi samlat våra högst prioriterade hållbarhetsmål i vår strategiska treårsplan under namnet Stora A, vilket står för Ansvarstagande Atea och som engagerar hela företaget i frågorna. Det handlar om ansvar på tre nivåer; hos oss själva som medarbetare, i affärer med våra kunder och som tongivande aktör i samhället.

Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg tack vare modiga medarbetare. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart. Vi vill vara branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att på olika sätt verka för detta. Vi sitter i Kista i nya fräscha lokaler helt anpassade för modernt samarbete.

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänstens innehåll eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta Christian Kullenbo, Head of User Experience, via christian.kullenbo@atea.se eller 073 366 96 99. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb