Specialistsäljare Hybrid Datacenter

Rekryterare
Atea
Plats
Gävle
Annonserat
den 4 december 2020
Stängs
den 26 februari 2021
Ref:
147722
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Nu söker Atea Gävle dig som vill jobba som specialistsäljare med fokus på hybrida datacenterlösningar. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Du kommer att utgå ifrån vårt kontor i Gävle och främst arbeta med våra kunder i Gävleborgs län. I denna roll kommer du att ha ansvaret avseende hybrida datacenterlösningar och vara en viktig nyckelperson i våra kunders förflyttningtill en mer flexibel och dynamisk miljö. Ditt fokus kommer att vara på Ateas mest strategiska kunder på vår marknad, både inom offentlig och privat sektor.

Du kommer att arbeta i kundteam, driva försäljning samt ansvara för affärsrelationen inom ditt område. Du kommer arbeta proaktivt för att alltid säkerställa den bästa lösningen för kunden. Ett arbete som sker i nära samarbete med våra strategiska leverantörer, våra lösningsarkitekter och konsulter. I vårt arbete utgår vi alltid från att säkerställa kundnyttan och leverera värdeskapande lösningar. Du kommer arbeta i en nära kunddialog och vara en viktig rådgivare, där du bl.a.bidrar med att kartlägga kundbehov och därefter omvandla dessa till värdeskapande lösningar och proaktiva planer. Hos oss får du en utvecklande roll, där varje dag erbjuder nya intressanta utmaningar att hantera tillsammans med dina kollegor, våra leverantörer och kunder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Proaktivt identifiera och utveckla affärsmöjligheter utifrån kundens vision, verksamhetsnytta och rådande konkurrenssituation
  • Säkerställa hög kundnöjdhet genom träffsäkerhet i vårt erbjudande samtsnabb och kvalitativ återkoppling på kundens förfrågningar
  • Ansvara för affärsmöjligheter inom hybrida datacenterområdet
  • Etablera och följa upp områdesplaner kopplat till huvudkundplan
  • Skapa och etablera långsiktiga relationer med nyckelpersoner hos kunden
  • Skapa och etablera långsiktiga relationer med Ateas strategiska partnersinom området
  • Verka som en ambassadör för Ateas erbjudande


Som person känner du troligtvis igen dig på följande

Du är affärsmässig, självständig, utåtriktad och har en förmåga att engagera både kunden och den interna organisationen. Du har en passion för affärsmannaskap och förmåga att identifiera affärsmöjligheter genom att förstå kundersbehov. Att inge förtroende är viktigt likväl som att kunna hantera förhandlingar kring affärsmässiga villkor. Vidare besitter du förmåga att inspirera, både kundteam och kunden. Förmåga att uttrycka digprofessionellt och övertygande i både tal och skrift på såväl svenska som engelska är ett krav. Rollen kräver också B-körkort.

Andra viktiga egenskaper är förmåga att skapa struktur för att kunna driva affärsmöjligheter från början till slut och samtidigt koordinera andras arbeten för att säkerställa ett högkvalitativt slutresultat. Du bör ha övergripande förståelse för verksamhet, finanser, produkter/tjänster, marknaden och de behov/utmaningar som kunden har. Du bör ha mycket god erfarenhet av arbete med framtagning av lösningsförslagoch försäljning av datacenterlösningar, on-prem- ochmolnlösningar samt kunskaper inom Microsoft Azure och/eller AWS. Vi ser också att du behöver erfarenhet av samarbete medCisco Systems, DellEMC samt HPE.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it- infrastruktur och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Vill du bli en del av Ateas landslag?

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Landström, Försäljningschef, via marie.landstrom@atea.se alternativt telefonnummer 070- 27 37 680. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss påAtea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekrytering- och bemanningsföretag. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!