Drifttekniker Infrastruktur till Danderyds kommun

Rekryterare
Danderyds kommun
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 februari 2021
Stängs
den 7 februari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1550 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa?

IT-enheten sitter i Mörby centrum, 15 minuter från T-centralen. Det är en central funktion på kommunledningskontoret som ansvarar för samordning av kommunens digitalisering och utvecklingsverksamhet. Enheten ansvarar för förvaltning, drift och support avseende IT-infrastruktur och tjänster.

Arbetsuppgifter
Som driftteknikern har du ansvar för att våra servrar och applikationer fungerar så bra som möjligt. Du installerar och underhåller det som finns i vårt datacenter och deltar i införandeprojekt. Du arbetar också nära underleverantörerna inom ansvarsområdet. Du arbetar med drift av kommunens Infrastruktur i samverkan med systemförvaltare.

I arbetet ingår att planera uppdateringar i driftmiljön. Uppdateringar kan gälla såväl datacenterprogramvaror/hårdvaror som operativsystem, säkerhetslösningar och verksamhetssystem. När det gäller verksamhetssystem sker arbetet i samarbete med förvaltningarnas systemförvaltare som testar och verifierar uppdateringar.

Tjänsten omfattar arbete med datahallar, servrar, lagring, backup, säkerhetslösningar, konfigurationer, stödverktyg, driftrutiner, dokumentation, manualer m.m.

I tjänsten ingår beredskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

• Har flera års erfarenhet av datacenterdrift.
• Har teknisk utbildning eller dokumenterad erfarenhet av drift av datacenter i en produktionskritisk miljö.
• Jobbat flera år med server, lagring och backup.
• Goda kunskaper om VMware, Windows server och MS-SQL.
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Du bör ha kunskap inom nätverk och god läsförståelse i engelska.

Självklart är du serviceinriktad, noggrann och har en särskilt god social kompetens. Du gillar att jobba i team, men är ändå självgående och prestigelös samtidigt som du har ett driv och engagemang i det du gör. Du har dessutom en mycket god samarbetsförmåga.

Anställningens omfattning
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1000890

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt
Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb