Arkitekt med fokus på portföljstyrning - Stockholms universitet

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 februari 2021
Stängs
den 28 mars 2021
Ref:
9c1c018c-83c9-4fcb-a94d-dda6cf5b5529
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är mer än 34 000 studenter, 1 700 doktorander och 5 000 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena. Hos oss ger utbildning och forskning resultat.

IT-avdelningen består av cirka 125 engagerade medarbetare fördelade på fyra sektioner; Infrastruktur, Arkitektur och information- och IT-säkerhet, Utveckling och Ledningsstöd. Vi sitter i öppna lokaler centralt på campus i Frescati med goda kommunikationer. Vi erbjuder en härlig arbetsmiljö, spännande utmaningar och personlig utveckling.

Arkitekturgruppen ansvarar för universitetets arkitekturella utveckling i tätt samarbete med både interna och externa intressenter. Här får du möjlighet att arbeta i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka din roll och universitetets utveckling. Arbetet innebär ledande ansvar för att ta fram och underhålla övergripande arkitektur för verksamhet, information, säkerhet, applikation och integration. Du arbetar tillsammans med en grupp arkitekter, men även i nära samarbete med representanter för verksamheten likväl som inom IT i form av lösningsarkitekter, förvaltningsledare, leverantörer, CIO och andra IT-ledare.

Arbetsuppgifter
 • Bidra till att driva och utveckla Stockholms universitets arbete inom arkitekturstyrning, IT-samordning och IT-strategi
 • Leda projektarbete inom arkitekturområdet samt utveckla och implementera modeller för arkitekturstyrning
 • Genomföra förmågekartläggningar tillsammans med verksamheten
 • Delta i och bidra till att ta fram toppmodern mål- och referensarkitektur
 • Utforma styrande principeroch IT-strategier, sprida kunskap om och säkerställa att dessa är förståeliga och pedagogiska.
 • Coacha medarbetare och kollegor till att bidra med utformning av arkitekturbeskrivningar och lösningsförslag utifrån en helhet och ett långsiktigt perspektiv
 • Samarbeta med lösningsarkitekter för att ta fram lösningsförslag, roadmaps och implementationer
 • Arbeta med livscykelhantering av arkitekturkomponenter för att avgöra vilka tillämpningar som bäst stödjer strategi och mål.
 • Utveckla och förvalta arkitekturrepositorium

Kvalifikationer

Vi söker dig som har
 • Gedigen kunskap och exceptionellt kunnande inom arkitekturhantverket, med ett driv att sammanföra verksamhet och IT för att uppnå varaktig förändring
 • Relevant certifiering eller motsvarande kunskap inom området verksamhetsarkitektur, IT-arkitektur eller annan motsvarighet
 • Någon erfarenhet av samtliga delar inom arkitekturstacken; verksamhetsarkitektur, informationsarkitektur, applikations- och lösningsarkitektur samt infrastruktur
 • Professionell kunskap i svenska och engelska

Du är trygg i din roll och inger förtroende hos dina medarbetare och samarbetspartners. Då gränsytorna i rollen är många, både inom verksamhet och IT, krävs att du har en hög kommunikativ förmåga och kan anpassa din kommunikation till olika mottagare. Du har hög samarbetsförmåga och är duktig på att bygga goda relationer. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Stockholms universitet med Experis IT. Frågor om anställningen besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, anki.snis@se.experis.com , tfn 08-508 954 53.

Fackliga företrädare Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se , Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se , samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
OBS!
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att följa denna länk ! Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb