Lösningsarkitekt

Rekryterare
Experis
Plats
Solna
Annonserat
den 3 februari 2021
Stängs
den 28 mars 2021
Ref:
463f8e4b-b723-465a-b766-c7578b009e3c
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Har du erfarenheten och intresset att arbeta med verksamhetsnära arkitektur? Vill du arbeta i en av Nordens mest spännande koncerner där IT står i fokus?

Vi söker dig som vill leda de arkitekturella förändringar som sker i utvecklingen av vårt nordiska produktionssystem där fokus ligger på styrsystem för produktion och adressmasterdata. Vi ser gärna att du har ett stort intresse och erfarenhet av java och open source-lösningar som IT-arkitekt.

Bli en del av vårt team
Hos oss på Group IT, Valuestream IPM ansvarar vi för IT-utveckling av framtidens produktionssystem för PostNords produktion av logistik- och brevtjänster i Norden. Vi utvecklar lösningar agilt och hjälper vår verksamhet att bli mer flexibla och effektiva! Här får du vara med och investera för framtiden och bygga system som är hållbara och effektiva att förvalta.

I din roll arbetar du med utveckling av våra produktionssystem och bidrar med din expertis för att säkra att vi utvecklar lösningar och funktionalitet som matchar behoven i våra produktionssystem och affärsprocesser. Du arbetar tillsammans med övriga lösningsarkitekter inom produktionsområdet, men har ett särskilt ansvar för styrsystem, referens- och masterdata. Tillsammans med Enterprisearkitektur definierar du målarkitekturen. Du arbetar nära verksamheten, olika intressenter inom IT och våra agila utvecklingsteam. Vi arbetar agilt enligt Scrum och SAFe. Du är placerad i Solna och rapporterar till Head of Valuestream IPM som har det nordiska ansvaret.

Du har vad som krävs
Du har arbetat flera år som IT-arkitekt där ex. adressmasterdata har varit en viktig komponent i de lösningar du ansvarat för. Du är van att kravställa och dokumentera IT-arkitektur mot externa leverantörer och utvecklingsteam. Du har även kunskap om system- och lösningsarkitektur för egenutvecklade system baserat på java och annan opensource teknologi. Vi ser gärna att du har erfarenhet från molnlösningar och tjänstorienterat arkitektur. Vidare har du akademisk utbildning inom systemutvecklingsområdet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt

Som person är du trygg och stabil med en analytisk och kommunikativ förmåga. Du arbetar lösningsorienterat och proaktivt och löser dina arbetsuppgifter utifrån verksamhetens bästa och sätter en ära i att skapa värde för kunden. Vårt koncernspråk är engelska vilket ställer krav på att du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Vi levererar
Vi erbjuder ett jobb i ett team som är med och driver förändring och möjliggör att företaget når sina mål och levererar stabila it-lösningar. Du kommer vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pia Boström 08-508 954 04, pia.bostrom@se.experis.com

Skicka in din ansökanomgående då vi arbetar med löpande urval, dock senast 7 mars 2021.

För Fackliga kontaktpersoner se www.postnord.com/fackliga

Välkommen med din ansökan!

PostNord Goup är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer också postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2019 hade koncernen ca 29 000 anställda och en omsättning på 38 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor och även huvudkontor för den svenska verksamheten i Solna. PostNord Sverige är det största av PostNord bolagen och står för 60% av bolagets totala omsättning och har ca. 20.000 anställda. 2019 omsatte PostNord Sverige ca 24 miljarder kronor.

Liknande jobb

Liknande jobb