IT-tekniker inriktning klient- samt nätutrustning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 5 februari 2021
Stängs
den 26 februari 2021
Ref:
23248
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikation - och informationssystemförband (FMTIS) söker en IT-tekniker, med placering i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består till större del av felsökning, uppgradering och installation av klienter samt kringutrustning. En viktig uppgift i samband med klienthantering är felsökning av nätutrustning som switchar och routrar. Huvuddelen av arbetet sker på plats hos slutanvändare.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Stockholm. Beredskapstjänstgöring enligt schema ingår i tjänsten. Resor kan förekomma både nationellt och internationellt.

Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Ledningsstödsenheten är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Ledningsstödsenheten har en avdelning som arbetar med drift och underhåll inom IT-system där denna tjänst ingår. Vi arbetar processorienterat med stöd av ITIL.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och individuella karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot nätverk och datakommunikation eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Goda kunskaper inom nätverksteknik
  • Aktuell och relevant erfarenhet av installation och konfiguration av IT-utrustning
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift
  • Körkort B

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt intresse av och förståelse för IT.

Övrigt
I Försvarsmakten benämns tjänsten "Driftingenjör".

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tjänsten är en heltidstjänst.

Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsort: Stockholm.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, sektionschef, Fredrik Olén, 08-788 75 00. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Maria Viitasalo, 019-39 35 00.

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman
SEKO Matz Felix
OFRS Martin Sparr
OFRO Håkan Larsson
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-02-26.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb