Atea söker en Lösningsarkitekt till Services

Rekryterare
Atea
Plats
Malmö
Annonserat
den 18 december 2020
Stängs
den 28 februari 2021
Ref:
147762
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea i region syd dig som vill jobba som lösningsarkitekt med fokus på att delta i viktiga diskussioner hos våra kunder kring hur deras it-lösningar på bästa sätt kan moderniseras, förbättras och effektiviseras. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget
Som Lösningsarkitekt arbetar du med våra strategiska kunder och partners. Du designar it-lösningar inom sitt lösningsområde och är inblandad i viktiga diskussioner hos våra kunder kring hur deras it-lösningar på bästa sätt kan moderniseras, förbättras och effektiviseras. Vidare tar Lösningsarkitekten fram lösningar som ligger i linje med dennes strategi och helhetsbild. I arbetet ingår att även att agera strateg/visionär i sälj- och marknadsföringssammanhang, t.ex. seminarier. Du förväntas också vara väl insatt i framtida teknologier och ha en förmåga att avgöra huruvida dessa passar in i kundens nuvarande och kommande miljö. Du kommer även ha ett nära samarbete med våra lösningsspecialister för att ta fram, visualisera och presentera lösningar gällande drift och förvaltning av IT som tjänst och sedan framställa dessa lösningar tillsammans med kundägare. Hos oss får du arbeta praktiskt och teoretiskt med strategiska och taktiska frågor. Du kommer att merparten av din tid arbeta ute hos våra kunder inom offentlig och privat verksamhet. Du kommer att bli involverad i hela kedjan från säljstöd, analys, design och implementation. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

"Anledningen till att jagtrivs på Atea är gemenskapen, lagandan och den genomsyrande viljan att hjälpa våra kunder.Att vi vinner som ett lag och att vi förlorar som ett lag. Vår företagskulturär unik och detsätter jagstort värde på. ." Alex Svahn - Lösningsarkitekt på Atea.

Vad söker vi hos dig?
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som Lösningsarkitekt ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina processer. Du brinner för samarbete, för att få effekt och bra resultat. Du är lyhörd och smidig; lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet bra och du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap, för teamet är du en kunskapsresurs och delar gärna med dig av dina kunskaper. I dialoger med kunder har du en förmåga att skapa förtroende och påverka andra med dina personliga egenskaper, men också genom dina tekniska kunskaper.

För att lyckas i tjänsten som lösningsarkitekt bör du ha goda kunskaper inom;
  • Flera års erfarenhet av rollen och it-branschen
  • Djup förståelse för leverans av it som tjänst.
  • Beskriva och visualisera lösningsförslag i text och bild för mottagarna av förslaget.
  • Microsofts plattformar och system; Azure, Windows server och klient-OS.
  • Hårdvara, nätverk och kommunikation generellt.
  • Bred kompetens kring arbetsplats och arbetsplats som tjänst.
  • MS Office 365, Intune, M365, Autopilot.
  • Någon av de större publika molntjänsterna från Amazon, Microsoft och Google

Meriterande är om du har kunskaper inom;
  • Cisco, Meraki, Nutanix, Vmware, MS BI, Azure migration tools, Licens-modeller ex. MS CSP, EA.

Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Pierre Wittlock, Regional Affärsområdeschef via, Pierre.Wittlock@atea.se , alternativt via, +46 40 31 42 26. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

­ Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.