IT-tekniker med inriktning nät

1 dag kvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Håbo, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 8 februari 2021
Stängs
den 28 februari 2021
Ref:
23327
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Om Tjänsten
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.

Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 300 anställda fördelade på 6 stycken avdelningar där IT-Driftcentralen är en av dem.

Om verksamheten
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi är en avdelning som ständigt kompetensutvecklar vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga och engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Nu söker vi dig som har ett stort intresse inom IT-området och har erfarenhet av komplexa, blandade miljöer. Vi tror att du har arbetat flera år med drift av nätverk uppbyggda på Ciscoprodukter. Vi vill att du är driven och van att ta egna initiativ. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. I balans med din självständigheten är det viktigt för oss att du är en god lagkamrat och lagspelare. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker svarar du för drift av Försvarsmaktens IT-system. På avdelningen arbetar ett flertal systemtekniker med olika inriktningar inom IT-drift och du kommer du framförallt att jobba med drift, säkerhet och övervakning. Möjlighet att arbeta i olika projekt finns och det kan även bli aktuellt att åka på systemstödsresor till insatsområden utomlands.

Kvalificerande erfarenhet/kunskap
 • Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper
 • Minst tre års erfarenhet av drift/underhåll av nätverk baserade på Ciscoprodukter
 • Goda kunskaper om TCP/IP
 • Goda kunskaper i engelska, såväl i tal som skrift
 • B-körkort

Meriterande erfarenhet/kunskap
 • Arbetserfarenhet av installation/felsökning/drift av Windows Server
 • Arbetserfarenhet av installation/felsökning/drift av SharePoint
 • Arbete enligt ITIL
 • Projektarbete
 • Signalskyddsutrustning
 • Lastbalansering
 • Kryptering
 • Erfarenhet av agila metoder

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du är beredd att leva upp till vår värdegrund öppenhet, resultat och ansvar såväl i som utanför tjänsten, se https://www.forsvarsmakten.se/sv/om-forsvarsmakten/varderingar-och-vision/forsvarsmaktens-vardegrund/ .

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Bålsta.
Beredskap samt arbete på annan ort ingår i tjänsten.

Upplysningar om befattningen lämnas av:
Avdelningschef Peter Carlsson eller ställföreträdande avdelningschef Fredrik Martinson via växeln 0589-40 400.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Martin Sparr, 019-39 35 80
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21
OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb