Systemutvecklare med inriktning E-tjänster

Rekryterare
Falu kommun
Plats
Falun (Kommun), Dalarna
Annonserat
den 9 februari 2021
Stängs
den 7 mars 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för innovativa IT-lösningar och programutveckling? Har du förmågan att balansera förståelse för teknik med god människokännedom och hög servicekänsla? Då kan du vara vår nya systemutvecklare!

Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande jobb i en organisation som siktar högt. Här finns mycket goda möjligheter att påverka och utvecklas i din roll tillsammans med ett positivt och kompetent team. Hos oss kommer du att kunna ta ett stort eget ansvar – och få de befogenheter som krävs. 

Falu kommun satsar nu på digitaliseringen och du kommer att bli en viktig del i utvecklingen. Din roll måste därför kunna möta våra kunder och deras behov gällande systemutveckling och olika IT-lösningar - en viktig pusselbit i hela Falu kommuns verksamhetsutveckling. Vi söker därför en systemutvecklare med god social förmåga och hög kompetens inom systemutveckling.   

ARBETSUPPGIFTER

Som systemutvecklare arbetar du tillsammans med verksamhetsutvecklare, IT-arkitekter och IT-samordnare. Du är del i ett team som jobbar med olika innovativa IT-lösningar och utgör en viktig del i Falu kommuns strategi för digitalisering. Vi gör allt från att ta fram en teknisk lösning till att implementera den. Vi på IT-kontoret arbetar primärt i Microsoftmiljö men även i andra miljöer och plattformar.

E-tjänster är ett strategiskt pågående arbete som växer alltmer utifrån kundens behov. Du har en bra balans mellan kunskaper inom området och god människokännedom. Du kan sätta dig in i och förstå teknik samtidigt som du har förståelse för kundens behov. Det är denna kompetens som Falu kommun och våra interna kunder efterfrågar. Ömsesidigt förtroende och kundfokus är viktigt och därför lägger vi stor vikt vid att vara anpassningsbara för att matcha kundens förutsättningar och behov.

Du är en intern resurs och ett bollplank i frågor som bland annat rör systemutveckling, verksamhetsutveckling och integrationer. Du säkerställer och vidareutvecklar nuvarande och kommande arkitektur enligt verksamhetens behov och tekniska krav. Du bedriver omvärldsbevakning och drift inom ditt område.

KVALIFIKATIONER

Utbildning och erfarenhet 

- Relevant högskoleutbildning eller kunskap/arbetslivserfarenhet inom Data/IT/Systemutveckling som kan ses som likvärdig.

- Erfarenhet som systemutvecklare/.NET-utvecklare och MS SQL som av arbetsgivaren bedöms tillräcklig för uppdraget.

- Relevanta kunskaper kring moderna Microsoft-miljöer.

- Goda språkkunskaper i svenska och engelska.

- God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

- Erfarenhet av systemintegration som av arbetsgivaren bedöms tillräckligt för uppdraget.

- B-körkort.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är trygg, stabil och har god social kompetens. Du är kommunikativ med förmågan att skapa och underhålla relationer samt trivs att arbeta tillsammans med andra. Vidare är du målmedveten, har förmågan att fatta egna initiativ samt ta ansvar för ditt arbete. Du har förståelse för kundens behov och att hitta bra lösningar för kunden. Du har en förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv.

Vi lägger särskild vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av att översätta kundbehov till funktionella lösningar

- Erfarenhet av agilt arbetssätt

- Erfarenhet av att arbeta med klassisk Javascript

- Erfarenhet av något eller några moderna javascriptsbibliotek som t.ex. NodeJS, JQuery eller Angular

- Erfarenhet av JSON, Bootstrap och XML/XSL 

- Kunskap/erfarenhet kring Microsoft Windows Server samt API:er och integrationer

- Kunskap/erfarenhet av Sharepoint och Office 365

- Erfarenhet av arbete i offentlig sektor

ANSTÄLLNINGSVILLKOR

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Våra kunders säkerhet är viktig för oss. Det innebär att vi kommer efterfråga utdrag ur belastningsregistret för denna tjänst. Kopior på betyg och intyg bifogas i din ansökan. Provanställning kan komma att tillämpas.

UPPLYSNINGAR

Eva Österlund, Enhetschef IT-Förvaltning och utveckling, 023-828 86

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Vision, Christina Johansson 023-821 10

SACO, Ulrika Bergman 023-827 74

ÖVRIGT

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta rekryteringscenter@falun.se

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess. 

Inför denna rekrytering har vi även tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb