Avdelningschef till Digitaliserings- och innovationsavdelningen

Förfaller i dag

Rekryterare
Bolagsverket
Plats
Sundsvall (Kommun), Västernorrland
Annonserat
den 9 februari 2021
Stängs
den 28 februari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är cirka 550 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande.

För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid!


Avdelningen står inför en långsiktig och spännande fas där vi i ett utvecklingsskede bidrar till att skapa avgörande förutsättningar för att förenkla för företag i Sverige och Norden. Bolagsverket ambition är att bli en del av ett ekosystem kring hantering av företagsinformation. I visionen ger Bolagsverket bättre möjligheter att nå företagsinformation och bättre exponering av digitaliserade och automatiserade verksamhetstjänster till andra aktörer.
 

Arbetsuppgifter

Är du en utvecklingsinriktad ledare som söker nya utmaningar? Vill du vara med att driva och samordna Bolagsverkets digitala förflyttning och leda arbetet med vår digitala förnyelse. Där ingår att säkerställa att riktning, helhet och innovation omhändertas i utvecklingsarbetet samt är ett sammanhållande nav i förberedande analys, design- och lösningsarbete. Det innefattar också att driva och genomföra verksamhets- och tjänsteutveckling för hela Bolagsverket.

Som avdelningschef för Bolagsverkets Digitaliserings- och innovationsavdelning blir ditt uppdrag att driva utvecklingsresan utifrån vår vision och strategiska färdplan, dvs ansvara för Bolagsverkets digitala förflyttning. Avdelningen som består av tre enheter har ca 35 medarbetare vars uppdrag sker via samverkan såväl med interna, externa, privata och offentliga aktörer.

Du har en strategisk och övergripande roll för verksamheten med budget-, resultat och personalansvar. Uppdraget är att nå gemensamma mål med största möjliga effektivitet. Tillsammans med din ledningsgrupp samordnar du och driver verksamheten och dess utvecklingsinsatser. Du skapar engagemang för att möta dagens och framtidens behov och verkar för en arbetsmiljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och utvecklingsfokus. Du månar om ett nära samarbete med andra verksamhetsområden.

Vidare kommer du även att framtidssäkra vårt uppdrag, där vi ställer om för en mer digital företagarvardag för våra kunder. I ansvaret ingår även att hantera myndighetens tekniska arv. Du kommer att företräda Bolagsverket externt, nationellt och internationellt i digitala utvecklingsfrågor.

Du rapporterar till generaldirektören och ingår i Bolagsverkets strategiska ledningsgrupp där ni tillsammans ansvarar för att myndighetens uppdrag genomförs.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning mot kraven i rollen eller liknande erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig aktuell erfarenhet av ledarskap och av att leda andra chefer. Vidare har du arbetat med förändringsledning i större omfattning och du har dokumenterad erfarenhet av att leda digital transformation. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda.

Ditt ledarskap präglas av tydlighet och du arbetar mot uppsatta mål och fokuserar på resultat. Du förstår vikten av ett gott ledarskap. Du är smidig i dina relationer och har lätt för samarbete och att skapa ett förtroendefullt klimat.

För att lyckas i rollen krävs att du har ett genuint intresse och erfarenhet av att samverka med aktörer från olika delar av samhället. Du har ett framåtblickande synsätt med ett brett perspektiv på frågor som ser till hela verksamheten i agerande och beslut. Likaså en stark drivkraft för att nå resultat som ligger i linje med övergripande verksamhetsmål.

Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan!

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2021-02-28

Referensnummer:   13/21

Välkommen att söka genom att:

Bifoga CV och personligt brev

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Annika Stenberg
Generaldirektör
060-18 43 18
070-260 10 98

Facklig företrädare

Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST
0771-670 670

 

Övrigt

Befattningen ingår i den lokala chefskretsen och omfattas av chefsavtalet.
Placeringsort: Sundsvall eller enligt överenskommelse.

Vi strävar efter att vara en arbetsplats där det finns goda förutsättningar att ta hand om sin hälsa. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt massage och gym i våra lokaler i Sundsvall.

Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb.

Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.