Lösningsarkitekt inom Dynamics365 till Södra, Växjö!

Rekryterare
Experis
Plats
Växjö
Annonserat
den 11 februari 2021
Stängs
den 28 mars 2021
Ref:
43ed9ae8-2456-47e7-8b3d-110879f03eb5
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
I skogen växer framtiden. Här finner du morgondagens lösningar för ett hållbart och biobaserat samhälle i en traditionell bransch i förändring. Vi på Södra är mitt i en digital förändringsresa driven av machine learning, drönare & satelliter, mobila arbetssätt och kulturbyggande. Vi som har klivit ombord letar nu efter fler som oss, som med mod kan förändra och som besitter hög kompetens inom utveckling, arkitektur och affärsdriven IT-verksamhet.

Som Lösningsarkitekt på Södra är du en nyckelspelare i att bygga och designa fantastiska lösningar. Du leder arbetet med Dynamics 365 F&O som kärna. Tillsammans levererar vi projekt som gör skillnad och guidar Södra i vår digitala transformation. Södra har en tydlig molnstrategi och har valt Microsoft Azure som plattform med Microsoft Dynamics på topp. Vi använder sedan länge Office365 för våra affärsdokument och kliver nu in i Dynamics365 som affärsstödsystem. Just nu pågår en flytt av resterande systempark från lokala datacenter in i Azure för att optimera hela driftlösningen.

Om rollen

För att lyckas i rollen som D365 Lösningsarkitekt på Södra bör du ha en gedigen kunskap om D365. Du behöver ständigt vara uppdaterad på Microsofts strategi kring dessa produkter samt deras releaseplaner. På sikt kommer du få möjlighet att sätta dig in i och förstå Södras IT-strategi med tillhörande systemportfölj samt hur Microsofts och Södras strategi kan samverka.

I rollen ingår bland annat följande uppgifter:
 • Hålla dig uppdaterad på D365 förmågor och releaser
 • Vara med i kravarbete i pågående projekt för att säkra att Södra använder så mycket standardfunktionalitet som är möjligt vid implementation av nya moduler/förmågor
 • Analys av designdokument för att säkra upp att Södra kommer att implementera en lösning som är kostnadseffektiv men som samtidigt stöder verksamhetens krav.
 • Support till projekt och förvaltning inom ramen för affärsstöd.
 • Support till Deployment Manager och Test Manager vid behov.
 • Bistå vid utredningar, förstudier och liknande då plattformen hela tiden skall vara i toppskick och inte ackumulera teknisk skuld.

Om Dig

Vi ser gärna att du har erfarenhet av Dynamics D365 Finance & Operations samt Power Plattformen som applikationsspecialist eller utvecklare. Du bör förstå hur systemet är uppbyggt, hur det konfigureras och hur en livscykel hanteras. Det är extra meriterande om du har arbetat som IT Arkitekt på ett företag med en stor och integrerad systemportfölj samt kunskap från andra affärssystem.

Du har erfarenhet och kompetens inom följande områden:
 • IT Arkitektur
 • Microsoft Dynamics AX
 • Microsoft Dynamics 365 FO/CE
 • Power BI
 • Power Apps


Om Södra

Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 skogsägare som medlemmar. Södra är en internationell skogsindustrikoncern där verksamheten baseras på förädling av medlemmarnas skogsråvara. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som till exempel förnybar energi, lättare konstruktionsmaterial och textilmassa som används till kläder. Vi nöjer oss helt enkelt inte med att förfina de produkter som våra kunder sedan länge förlitar sig på och använder i sina egna processer - vi letar också ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara.

PlaceringTjänsten är placerad på Södras huvudkontor i Växjö och är en tillsvidareanställning på heltid.

Kontaktinformation

I den här rekryteringen samarbetar Södra med Experis. Vid frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Jenny Flygare, jenny.flygare@se.experis.com , 070-255 71 43. Du ansöker till tjänsten via registrerad eller bifogad CV på www.experis.se. Urval kommer att ske löpande sök därför tjänsten så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb