Incident/Change manager

Plats
Solna (Stad), Stockholm
Annonserat
den 12 februari 2021
Stängs
den 8 mars 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och utveckla och ansvara för processer inom change, incident och problem? Då är du kanske den Säkerhetspolisen söker till tjänsten som Incident/Change manager.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-03-08
Referensnummer: 2021-1433

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag

Som Incident/Change manager kommer du utveckla och ansvara för processer inom change, problem och incident. Du kommer säkerställa dokumentation, efterlevnad samt ständigt arbeta med förbättringar inom dessa områden. I uppgifterna ingår det att arbeta operativt inom processerna, exempelvis med uppföljning av ärenden, framtagande av statistik och att leda olika möten och forum.

I tjänsten kan det förekomma resor.

Din kompetens

Till rollen som Incident/Change manager söker vi dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning, alternativt kompetens som Säkerhetspolisen bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta som Incident manager eller Change manager under minst 2 år. Vi till att du beskriv hur du uppfyller detta i din ansökan.

För att lyckas i rollen har du grundläggande kunskaper inom ITIL samt behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en agil organisation eller en organisation med höga säkerhetskrav. Har du dessutom gjort en förändringsresa med införande av ITIL är det en fördel. Vidare ser vi gärna att du har kunskaper inom verksamhetsutveckling.

Dina egenskaper

Vi värdesätter dina personliga egenskaper och söker därför dig som har lätt för att samarbeta, knyta kontakter och skapa goda relationer. Du har god förmåga att hålla samman uppdrag och arbetsuppgifter med flera parter. Du är strukturerad och tycker om att hålla ordning och reda. Utöver detta är det viktigt att du kan uttrycka dig på ett enkelt, men kommunikativt sätt då exempelvis processbeskrivningarna ska vara lättförståeliga för alla.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 63. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-1433. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-08.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Liknande jobb

Liknande jobb