Kravanalytiker till e-kronaprojektet på Riksbanken

5 dagar kvar

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 15 februari 2021
Stängs
den 5 mars 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och utveckla framtidens pengar? Nu utökar vi vårt team och söker en kravanalytiker till e-kronaprojektet där Riksbanken arbetar med att utveckla och testa digitala centralbankspengar för att öka kunskapen om e-kronans möjligheter.

VI ERBJUDER DIG

Som kravanalytiker på enheten för e-kronapilot medverkar du i Riksbankens analys- och utvecklingsarbete på betalningsområdet i syfte att säkerställa att Riksbankens betalningstjänster är rustade för morgondagens betalningsmarknad. I rollen ingår att både självständigt och i samverkan med andra formulera, dokumentera och via tester verifiera krav kopplade till utformningen av en digital centralbankspeng, en e-krona.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Arbetet består i att utifrån ett verksamhetsperspektiv tillsammans med resten av projektgruppen ta fram och dokumentera krav avseende projektets systemlösning för e-krona i ett pilotprojekt. I rollen som kravanalytiker kommer du också att involveras i tester och utvärdering av tester tillsammans med Riksbankens underleverantör och Riksbankens IT-verksamhet. Arbetet kommer också att involvera förberedelser i form av identifiering och framtagande av krav inför en eventuell framtida upphandling av en skarp lösning för e-krona.

DITT TEAM
Enheten för e-kronanpilot består för tillfället av sju medarbetare inom olika expertområden. Du jobbar nära tillsammans med andra projektdeltagare och samverkar också med flera andra avdelningar inom Riksbanken samt med ett upphandlat konsultteam. Projektets arbetsspråk är svenska, men också delvis engelska. Projektet har många externa kontaktytor både inom Sverige och internationellt, exempelvis med andra myndigheter och centralbanker. 

MER OM DIG

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi, juridik, systemvetenskap eller som civilingenjör och minst två års erfarenhet av arbete inom betalningsmarknaden varav minst ett år i rollen som kravanalytiker. Det är också meriterande om du har ytterligare erfarenhet som kravanalytiker, även inom andra områden. 

Du ska ha erfarenhet av att formulera, ta fram, dokumentera och via tester följa upp krav på produkter eller system som omfattar betalningar. Det är meriterande om du har en certifiering som kravanalytiker. 
 
Som person är du kvalitetsmedveten och noggrann, flexibel samt har ett gott omdöme. Du har en mycket god samarbetsförmåga och har en god förmåga att presentera dina resultat, både skriftligt och muntligt. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

 

MER OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal för säkerhetsklassade tjänster.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN
Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling. Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Följ oss även på linkedinfacebook och twitter för att se våra senaste uppdateringar. Läs mer om hur det är att arbeta på Riksbanken här.

INTRESSERAD?
Vi vill ha din ansökan med CV inklusive relevanta betyg senast den 5 mars 2021. Om du har frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Mithra Sundberg mithra.sundberg@riksbank.se alt 08-7870494 eller projektets betalningsexpert Johan Schmalholz johan.schmalholz@riksbank.se alt 08-7870687.

Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi genomför också kontroller på inlämnade examensbevis och andra dokument som styrker din utbildning. Du kan välja att ladda upp relevanta dokument redan vid ansökningstillfället eller så inlämnar du dessa längre fram i processen om det blir aktuellt. Du kan läsa mer om hur det fungerar när du söker jobb på Riksbanken här. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Vi återkopplar till dig via mail och ber dig att noga se över både inkorg och skräppost så du inte missar något. Du får också gärna kontakta oss med vändande mail om du upptäcker att utskicken inte hamnar rätt.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser

Liknande jobb

Liknande jobb