Polismyndigheten

Teknisk Uppdragsledare till it-avdelning

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 15 februari 2021
Stängs
den 28 februari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polisens webbplatser behöver förstärkning av en kunnig och driven teknisk uppdragsledare.

Vi har ett ökat behov av att stärka upp webbteamet och söker nu en erfaren teknisk uppdragsledare som brinner för webbutveckling och som tror på ständiga förbättringar, ser möjligheter istället för problem, vill utvecklas självständigt och tillsammans med teamet.

Gruppen Polisens webbplatser ansvarar för utveckling och förvaltning av polisens publika webbplatser inklusive polisen.se och myndighetens intranät, där målgrupperna är 10 miljoner medborgare respektive 34,000 medarbetare. Våra produkter är tekniskt komplexa och gruppen ska nu utökas med en teknisk uppdragsledare som ser till att produkterna alltid är tillgängliga och vidareutvecklas kontinuerligt.
Vi hjälper, stöttar och utmanar varandra. Vi är drivna, tekniskt kunniga och tar fram lösningar med modern teknik. Våra lösningar håller så klart en väldigt hög säkerhetsnivå. Vi gör samhällsnytta. Vi når resultat. Vi har kul ihop!

Arbetsbeskrivning

Som uppdragsledare på polisens webbplatser kommer du vara med och driva utveckling och förvaltning av bland annat polisens intranät och polisen.se. Du kommer att leda uppdrag i ett team bestående av designers, utvecklare och testare.
I rollen kommer du även arbeta nära flera andra grupper inom både it-avdelningen och verksamheten för att sammanställa behov, utreda tekniska detaljer, planera, samt koordinera systemutvecklingsuppdrag för att hålla leveransplanen. Som uppdragsledare har du en central roll där du i din roll agerar brygga mellan IT och verksamheten och du ansvarar för att lyssna in vad verksamheten och medborgarna efterfrågar och sedan driva igenom dessa tillsammans med teamet i form av tekniska förbättringsuppdrag. Vi arbetar agilt och du kommer ha stora möjligheter att kunna påverka arbetssättet. Du kommer med egna idéer och tar initiativ för att förbättra det dagliga agila leveransarbetet. Du är duktig på att kommunicera, lyssna och bygga nära samverkan med både team och verksamhet.
Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov som myndigheten har. Du kommer därför erbjudas möjlighet till bland annat studiebesök och verksamhetspraktik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 •  Har minst 3 års erfarenhet av att ha arbetat med projekt-/uppdragsledning
 •  Har kunskap inom webbutvecklingsprocessen
 •  Har jobbat minst 3 år inom systemförvaltning eller som utvecklare, och har goda kunskaper om tekniska miljöer från nätverk och databas upp till applikation
 •  Har erfarenhet av agila arbetsmetoder
 •  Har relevant akademisk utbildning inom it eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 •  Har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • Meriterande:
 •  Erfarenhet av CMS-verktyg (EpiServer)
 •  Utveckling av mobila applikationer (iOS)
 •  C# .NET
 •  JavaScript ES6 (eller högre)
 •  Git och användandet av feature brancher, pull requests och merge (vid konflikter)
 •  WCAG (Standard för tillgänglighet)
 •  Erfarenhet av apputveckling inom iOS
 •  Erfarenhet av att arbeta på ett större företag eller myndighet
 •  Erfarenhet av verktyg som t.ex. TeamCity, Octopus Deploy, ElasticSearch, Entity Framework, Less
 •  Erfarenhet av Scrum


Personliga egenskaper
För att trivas och passa i rollen som uppdragsledare på polisens webbplatser bör du ha ett engagerat, ansvarstagande och positivt förhållningssätt. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi letar efter en naturlig ledare som gärna delar med sig av sina kunskaper. Du har förmågan att ha ett övergripande perspektiv när det krävs, men även fokusera på detaljer.
Vi ser att du är analytisk och det är viktigt att du har förmågan att driva dina uppdrag framåt på ett bra sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Klara Renberg HR-konsult klara.renberg@polisen.se Oscar Frykholm Rekryterande chef oscar.frykholm@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringsort: Stockholm

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Liknande jobb

Liknande jobb