Polismyndigheten

Teknisk produktspecialist för våra Underrättelsesystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 15 februari 2021
Stängs
den 28 februari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten växer så det knakar. Vi står inför en extremt spännande tid med hög tillväxt och ny teknik. Vi söker nu ytterligare en teknisk produktspecialist till Nationella Underrättelsesystem som är redo att bidra till ett tryggare Sverige. Med bättre IT-stöd kan polisens underrättelseverksamhet arbeta än mer effektivt.

Rollen är bred och vi letar efter en duktig IT-generalist. Tjänsten kommer att kunna anpassas efter dina behov, intressen, erfarenheter och fallenheter.

Om du är redo för en större uppgift så har vi en tjänst som du bör söka!

IT-avdelningen

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. 

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare.

Vårt uppdrag

Vår uppgift på Nationella Underrättelsesystem är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer. Detta gör vi för att säkerställa att Polisens underrättelsetjänst har bästa tänkbara IT-system, och att underrättelsetjänsten kan upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet. För att lyckas med detta arbetar vi i nära samverkan med den polisiära verksamheten samt ligger långt fram när det gäller utveckling av nya spännande tekniska lösningar.

Arbetsbeskrivning

Som teknisk produktspecialist hos oss arbetar du i ett positivt och engagerat team, med höga ambitioner, bestående av bland annat kravanalytiker, uppdragsledare, systemutvecklare, testare och ytterligare produktspecialister. Du kommer arbeta i en agil grupp där ditt ansvar kan vara att leda de tekniska delarna kring införanden, under förvaltnings- och vidmakthållandefasen samt under avvecklingen av våra produkter. Tekniska utvärderingar inför inköp kan förekomma.

Som expert på produkten, dess miljö och tekniska beroenden samt genom god kännedom inom IT-förändring och kontinuitet, kommer du att hålla samma behov och interaktionerna kring produkten. Vid avbrott och incidenter kommer du att agera eskaleringspunkt och koordinator, samt informera berörda grupperingar via befintliga och inarbetade kommunikationsvägar. Du kommer jobba nära produktägaren för att tydliggöra prioriterade förändringsbehov samt planera förutsättningar för en framgångsrik vidmakthållandefas.   

Som produktspecialist för våra applikationer kommer du även arbeta med att konfigurera och anpassa standardsystemet/applikationen inom ramen för dess möjligheter så att användare i systemet har den funktionalitet som efterfrågas. Du arbetar både med egenutvecklade produkter och upphandlade standardprodukter. För upphandlade produkter samarbetar du med leverantörer kring de underhålls-, förbättrings- och vidareutvecklingsåtgärder som är nödvändiga i och för produkten.

Du kommer att samarbeta med enheten som ansvarar för drift och infrastruktur, men även med våra beställare och målgrupper inom verksamheten. Du är även med och planerar hur utrullningen av nya förmågor i IT-systemen ska ske på bästa sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bred teknisk bas inom IT/mjukvara och förmåga att förstå produkter på djupet, samt har:

 • Examen inom data/IT från en minst tre år lång utbildning på universitet eller högskola, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Aktuell och flerårig teknisk erfarenhet inom relevanta delar för tjänsten t.ex. IT-säkerhet, IT-arkitektur, nätverk och integrationer
 • Erfarenhet av att genomföra förändringar och uppdateringar av IT-system i en Windows-miljö
 • Erfarenhet av att genomföra, förstå, samordna och strukturera IT-projekt/uppdrag/lösningar ur ett livscykelperspektiv

Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift.

Meriterande

Följande erfarenheter är meriterande: 

 • Tidigare erfarenhet av att agerat som t.ex. teknikspecialist, IT-tekniker, systemtekniker, systemförvaltare, objektsspecialist eller applikationsspecialist
 • Tidigare erfarenhet av IT-miljöer, felsökning, rättning och dokumentation
 • Att ha genomfört förändringar och uppdateringar av IT-system i en Linux-miljö
 • Arbete med databaser och loggning
 • Arbete med ärendehanteringssystem exempelvis ARS och/eller Jira
 • Samarbete med verksamhet/kund
 • Samarbete med externa leverantörer
 • Skapandet av driftsättningsvyer
 • Ramverk så som ITIL eller motsvarande
 • Containersystem så som Docker

Beskriv så utförligt som möjligt de uppdrag du deltagit i, så ditt ansvar tydligt framgår och hur du har arbetat.

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är och har ett serviceinriktat samt lösningsorienterat förhållningsätt till verksamheten, kollegor, chefer och andra som berörs. Utöver detta kan du skapa samt hantera många, för tjänsten, nyttiga kontaktytor. Du behöver därmed vara en god och tydlig kommunikatör. Arbetsuppgifterna är varierade så det underlättar om du är orädd inför utmaningar och är beredd att kavla upp ärmarna om och när det behövs.

Vi ser vidare att du är:

 • Strukturerad och det underlättar om du har god analytisk förmåga
 • Engagerad, driven och ansvarstagande

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Sök jobbet redan idag om du redo för en större uppgift!

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om uppdraget? Välkommen att kontakta produktägare och gruppchef Magnus Malmberg, magnus.malmberg@polisen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Välkommen att kontakta HR-konsult Emil Bengtsson, emil.bengtsson@polisen.se   

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: den 8 mars 2021. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se och märk din ansökan med diarienummer: A086.739/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med diarienummer: A086.739/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb