Systemanalytiker inriktning Logghantering/Övervakning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 15 februari 2021
Stängs
den 15 mars 2021
Ref:
23379
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), Sektionen Logistik Integration, söker Systemanalytiker till Systemförvaltningsenheten, med arbetsort Arboga. Vi behöver nu förstärka teamet med både seniora och juniora medarbetare.

Vi söker systemanalytiker till i huvudsak följande områden:
 • Logghantering
 • Övervakning

Om Verksamheten
Systemförvaltningsenheten (SFE) är en intressant och dynamisk verksamhet som erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Sektionen Logistik Integration inom SFE ansvarar för systemförvaltning av IT-system för den centrala verksamheten. Sektionen består av ett gäng kompetenta medarbetare med en stark teamkänsla.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Befattningen som systemanalytiker innebär att aktivt bedriva förvaltningsarbete för att vidmakthålla våra IT-system och att säkerställa att IT-systemen uppfyller Försvarsmaktens olika regelverk, främst inom tillgänglighet och säkerhet. Du ansvarar även för att planera och budgetera inom egen ansvarsområde. Vidare verkar du för att utveckla samarbete mellan systemförvaltningsenheten och övriga organisationer samt omvärldsbevakar och livscykelhanterar IT-systemen.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer höga krav på IT-säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Relevant genomförd akademisk examen eller på motsvarande sätt förvärvade kunskaper
 • Relevant erfarenhet från rollen som systemanalytiker, gärna i större organisationer samt med komplexa IT-system
 • Aktuell och relevant erfarenhet från arbete med framtagning och dokumentation av förvaltningsplaner
 • Vana av att, såväl i grupp som självständigt, arbeta mot satta mål och tidplaner
 • Erfarenhet av att ta fram och driva en teknisk förändring för ett IT-system
 • Erfarenhet av operativsystem Linux/Unix

Meriterande
 • Erfarenhet gällande ITIL

Personliga egenskaper
Vi söker dig som söker nya utmaningar. Du är förmodligen en driven person som gillar att ta initiativ och ansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Arboga

Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Anna-Lena Danielsson, 070-8528337. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Tomas Albinsson, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Mikael Wallo
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-14.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb