Systemtekniker med säkerhetsintresse

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 16 februari 2021
Stängs
den 22 mars 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som systemtekniker på Finansinspektionens avdelning It-drift kommer du ingå i det team som ansvarar för myndighetens infrastrukturkomponenter, såsom brandväggar, nätverk, backup och lagring samt virtualiseringsplattform. Teamets fokus ligger på säkerhet, tillgänglighet och riktighet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer kretsa kring brandväggar och logisk nätdesign. Du är med och ansvarar för att driva, vidareutveckla, designa, konfigurera och implementera. Kravställning ur ett säkerhetsperspektiv ingår i rollen och du medverkar i framtagandet av säkra driftlösningar, både interna och externa. Dessutom bidrar du som resurs till teamets övriga förvaltningsobjekt och stöttar andra team inom it-området.

Arbetet innefattar även övervakning av system och infrastruktur samt att delta i it-relaterade utvecklingsprojekt och bedriva relevant omvärldsbevakning. Du förväntas aktivt bidra till förbättringar av de processer och rutiner som styr och kvalitetssäkrar arbetet.

Vi söker dig som har god förståelse för och erfarenheter av it-säkerhet. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta som systemtekniker med djupa praktiska och teoretiska kunskaper om brandväggar med tillhörande komponenter, brandväggsregler, nätverksdesign och routing. Vidare har du även goda kunskaper om VPN, Linux/Unix och PKI. Du har ett brinnande intresse för att fortsätta lära och utvecklas inom de senaste teknikerna, samt är van att dokumentera ditt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha ansvarat för att självständigt genomföra uppdrag eller projekt.  

Har du även goda kunskaper om VMware NSX samt erfarenhet av proxyfunktionalitet är det meriterande. Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning, certifieringar eller på annat vis kan styrka dina kunskaper och erfarenheter. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du självgående, analytisk och strukturerad. Du tar initiativ, bidrar med gott samarbete och är tydlig och orädd i din kommunikation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Linus Almblad på 08-408 982 12.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. En anställning vid Finansinspektionen kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 22 mars 2021. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Liknande jobb

Liknande jobb