Sektionschef - Ledningsstödsenheten, Sjöavdelningen

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Haninge, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 16 februari 2021
Stängs
den 15 mars 2021
Ref:
23382
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker Sektionschef till Ledningsstödsenheten, Sjöavdelningen, med placering Muskö.

Befattningen erbjuder
Musköbasen är en spännande arbetsplats som efter ett antal år med lite lägre verksamhetsgrad nu växer så att det knakar. Marinstabens etablering på basen har inneburit stora förändringar framför allt personellt i antal, men även i förbättringar av infrastrukturen. Servicenivån på plats har höjts avsevärt vilket har underlättat allas arbete. Planer finns för att ytterligare verksamheter ska flytta dit, men exakt vad får framtiden utvisa.

Om Verksamheten
Sjöavdelningen är en nyinrättad avdelning vars uppgift i huvudsak är att stödja Sjöinformationskompaniets verksamhet, sjöövervakning och operativ sambandsledning. Den verksamheten, som är ett direkt stöd till den marina ledningen, pågår dygnet runt, året runt. Verksamhetsorter är förutom Muskö även Göteborg, Karlskrona och Visby.

Tjänsten som sektionschef innebär personalansvar för personalen tillhörande sektionen. Sektionen består av kompetenser inom server, nätverk, infrastruktur mm. Sektionen arbetar med drift och underhåll av de system som finns i Sjöinformationskompaniets centraler. Sektionen deltar även i marinens övningar samt innehar beredskap vid behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Företräda, leda och utveckla personal och verksamhet inom eget ansvarsområde enligt befattningsbeskrivningen.
 • Svara för genomförande, planering, kvalitetssäkring, uppföljning och redovisning av produktion inom eget ansvarsområde.
 • Utarbeta underlag för uppföljning, analys och rapporter avseende produktion.
 • Svara för arbetsmiljö, yttre miljö och säkerhetsfrågor avseende egna sektionen
 • Svara för att implementera verksamhetsstyrningar-mål i verksamheten
 • Medverka vid avdelningens ekonomiska uppföljnings- och prognosarbete

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Minst eftergymnasial utbildning, önskvärt med IT/teknisk inriktning
 • Tidigare erfarenhet av personalansvar eller ledarskapsrelaterat arbete
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
 • God analytisk förmåga
 • *B*** körkort

Meriterande
 • Tidigare anställning inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att arbeta med målstyrning, resultat- och uppföljningsarbete
 • Kunskap inom ett eller flera av områdena nätverk, server och fysisk infrastruktur

Personliga egenskaper
Du är öppen, prestigelös, har ett coachande ledarskap och leder kontinuerligt mot att förbättra verksamheten och avdelningens resultat. Vidare är du kundmedveten och har lätt att bygga kontaktnät såväl internt som externt. Du har ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv. Du har förmågan att prioritera och snabbt fatta beslut för att hantera plötsligt uppkomna arbetsuppgifter. Du är beredd att vidareutbilda dig inom befattningens kompetensområde. Du har även ett högt säkerhetsmedvetande. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se)

Övrigt
Anställningen är en civil tillsvidareanställning, heltid och inleds med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Muskö

Obekväm arbetstid samt resor nationellt och internationellt kan förekomma

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen lämnas av C Sjöavdelningen, Per Hellström, 0721-87 72 65.

Fackliga företrädare
OFR/O - Håkan Larsson
OFR/S - Martin Sparr
SACO - Pär-Erik Lohman
SEKO - Matz Felix
Samtliga nås via växel 010-823 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-14.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb