Gruppchef för vidareutveckling och förvaltning inom RIX-enheten

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 17 februari 2021
Stängs
den 10 mars 2021
Ref:
2021-00284
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i en ledande befattning inom betalningsområdet på Sveriges Riksbank? RIX-enheten ansvarar för att driva, förvalta och utveckla Riksbankens betalningssystem för stora betalningar i svenska kronor på ett säkert och effektivt sätt. Våra utmaningar framåt är att säkerställa att Riksbankens tjänster för betalningsavveckling är rustat för morgondagens betalningsmarknad, detta görs i nära samarbete med marknaden, leverantörer och andra centralbanker. 

VI ERBJUDER DIG
Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Du får också kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

  • styra, leda, utveckla och följa upp arbetet inom gruppen
  • se till att nya idéer och kunskap skapar ett värde
  • som del i tjänsten förväntas du som gruppchef också aktivt delta i delar av arbetet som utförs av gruppen såsom utredningar och projekt. Vi arbetar förnärvarande bland annat med att implementera en tjänst för avveckling av s.k. omedelbara (instant) betalningar samt förbereder oss inför migrering till ISO20022

DITT TEAM
RIX-enheten består av 21 medarbetare och är indelad i två grupper; RIX vidareutveckling och förvaltning samt RIX analys och verksamhetsutveckling. Du får ansvar för den förstnämnda gruppen som idag består av 10 medarbetare, varav 3 stycken är timanställda studenter. Gruppens primära arbetsuppgifter är att vidmakthålla och vidareutveckla befintliga applikationer såsom RIX och säkerhetshanteringssystemet QCMS, helpdesk mot våra deltagare, daglig övervakning av systemen samt hantering av säkerheter för kredit i RIX. Du rapporterar till enhetschefen för RIX. 

MER OM DIG
Som person har du ett genuint ledarskapsintresse och god förmåga att motivera och leda medarbetare mot verksamhetens uppdrag och mål. Du har en helhetssyn där du ser till hela verksamhetens bästa när det kommer till beslut och agerande. Då Riksbanken är en myndighet med en offentlig och komplex verksamhet är det viktigt att du har hög integritet och ett gott omdöme. Du är också strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du tycker om att samarbeta och skapa goda relationer och anpassar dig gärna till ändrade omständigheter och är positiv till förändringar. Det är också viktigt för oss att du är en god kommunikatör som talar och skriver flytande både på svenska och engelska. Du har några års ledarerfarenhet helst inom finansiell infrastruktur eller bank. Erfarenhet av förvaltningsledning, systemförvaltning eller personalansvar för personer som har dessa eller liknande roller är meriterande. Erfarenhet av arbete hos centralbank eller annan statlig myndighet är också meriterande.

MER OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal för säkerhetsklassade tjänster.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN
Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling. Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Läs mer om hur det är att arbeta på Riksbanken här. Följ oss även på linkedinfacebook och twitter för att se våra senaste uppdateringar.

INTRESSERAD?
Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 10 mars. Vi vill att du i denna rekrytering besvarar ett antal urvalsfrågor. På så vis kan du enkelt söka tjänsten och vi ges möjligheten att utvärdera våra kandidater på lika villkor. Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi genomför också bakgrundskontroller på slutkandidaterna, vilket innebär att du lämnar in examensbevis eller annat dokument som styrker din utbildning och vi kontrollerar att dessa stämmer. Du kan välja att ladda upp relevanta dokument redan vid ansökningstillfället eller så inlämnar du dessa längre fram i processen om det blir aktuellt. Du kan läsa mer om hur det fungerar när du söker jobb på Riksbanken här. Vi ser fram emot att få kontakt med dig! Vi återkopplar till dig via mail och ber dig att noga se över både inkorg och skräppost så du inte missar något. Du får också gärna kontakta oss med vändande mail om du upptäcker att utskicken inte hamnar rätt.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

 

Liknande jobb

Liknande jobb